Inter: Gasperini tette tönkre az idényt, Bielsa szórakoztató - Moratti

Vágólapra másolva!
2012.03.28. 15:36
Címkék
Massimo Moratti, az olasz labdarúgó-bajnokságban gyengén szereplő, a BL-kvalifikációs helyektől tízpontnyira lévő Internazionale elnöke arról beszélt: nem a hétfőn elbocsátott Claudio Ranieri, hanem elődje, Gian Piero Gasperini a felelős az elmúlt hónapok kudarcaiért.

„Gasperini hibája, hogy ilyen katasztrofálisan alakult a szezon. Mindent lerombolt, szétzúzta az alkotói légkört, és folyamatosan panaszkodott a játékosokra. Szörnyű alak volt – mondta Moratti, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a napokban meg kellett válnia Claudio Ranieritől. – Fantasztikus személyiség, nagyon intelligens ember. Azt hittem, a kirúgása után elküld melegebb éghajlatra, ehelyett felajánlotta szolgálatait, mint tanácsadó. Igazi úriember. Ismervén az edzésmódszereit, most valami másfajta kihívásra van szüksége.″Moratti, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a napokban meg kellett válnia Claudio Ranieritől. – Fantasztikus személyiség, nagyon intelligens ember. Azt hittem, a kirúgása után elküld melegebb éghajlatra, ehelyett felajánlotta szolgálatait, mint tanácsadó. Igazi úriember. Ismervén az edzésmódszereit, most valami másfajta kihívásra van szüksége.″

„Egyelőre nincs mit mondanom. Majd ha itt lesz az ideje, beszélek, de most nem″ – reagált röviden az idény legelején elbocsátott Gasperini a legfrissebb elnöki kritikára, nem idézvén fel korábbi nyilatkozatait sem, amelyekben arról panaszkodott: Moratti nem támogatta őt az erősítések során.

A nagy hatalmú elnök nem zárja ki, hogy megfelelő eredmények esetén az ideiglenesen kinevezett Andrea Stramaccioni marad az Inter vezetőedzője a következő szezonra is, ugyanakkor felsorolt néhány ismert szakembert, akit akár a kispadon is szívesen látna – mindenekelőtt Marcelo Bielsát, az Athletic Bilbao argentin edzőjét.

„Nemcsak jól felkészült, hanem rendkívül szórakoztató ember is. Az Internél nem szeretjük az unalmas alakokat, nekünk színes egyéniségek kellenek, olyan őrültek, mint amilyen például ő″ – fejtegette Moratti, aki André Villas-Boasról, Vincenzo Montelláról és Zdenek Zemanról is ejtett néhány elismerő szót.

Moratti nemcsak Gasperinit kritizálta, hanem néhány labdarúgót is: Maicont, Wesley Sneijdert, Diego Militót és Diego Forlánt – utóbbival kapcsolatban enyhítő körülményként megemlítve a sok sérülését –, ugyanakkor értetlenségét fejezte ki a „két fantasztikus játékosát", Esteban Cambiassót és Javier Zanettit ért bírálatok miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik