Inter: bejelentették a kínai hatalomátvételt, irány a csúcs!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 14:25
A korábbi híreknek megfelelően hétfőn Nankingban bejelentették, hogy az Internazionale hamarosan kínai többségi tulajdonba kerül – az olasz labdarúgóklub eladásáról szóló egyezség megszületett.

A kínai Suning csoport megvásárolja a klub részvényeinek 68.55 százalékát, ami egyben azt is jelenti, hogy a korábbi elnök, az utóbbi években már kevés befolyással rendelkező Massimo Moratti 21 év után végleg távozik a fekete-kékek irányításából.

A milánói klubba magát a cégén át 2013-ban bevásárló indonéziai üzletember, az immár egyetlen kisebbségi tulajdonos Erick Thohir annak ellenére megőrzi elnöki pozícióját, hogy a hírek szerint arról is döntöttek, a kínai befektető a nem túl távoli jövőben az ő megmaradó 31 százalékos pakettjét is megvásárolja.

„Feltett szándékunk, hogy visszaemeljük az Intert a világ labdarúgásának csúcsára” – többek között ezt mondta a Suning csoport elnöke, Csang Csin-tung a stratégiai partnerség hétfői ünnepélyes bejelentésekor.

Az Internazionale a negyedik helyen végzett a Serie A legutóbbi szezonjában, így a következő kiírásban a nemzetközi színtéren az Európa-ligában szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik