Ibrahimovic lett a Roma végzete

Vágólapra másolva!
2012.03.24. 20:12
null
Ibrahimovicot nem lehetett elnyomni. Kétszer is betalált (forrás: Reuters)
Címkék
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának 29. fordulójában a Milan a Roma csapatát fogadta. Bár a mérkőzés egyértelmű esélyese a milánói gárda volt, az utóbbi időben egyre acélosabb Roma ellen sem mehetett biztosra. Végül Ibrahimovic klasszisa döntött, és továbbra is listavezetők maradtak a piros-feketék.

A mérkőzés előtt a vendégek edzője, Luis Enrique azt fejtegette, hogy a Milan ellen nem engedhetnek meg maguknak annyi eladott labdát, mint legutóbb a Genoa ellen, és bár tisztában van a két csapat közti pontszámbeli különbséggel, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy győzhetnek Milánóban. Massimiliano Allegri viszont nem óvatoskodott, szavain átsütött a magabiztosság: „A Roma? Nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy megverjük”.

A kezdés után nekiugrott ellenfelének a Milan, mindenképpen gyors góllal szerette volna elbizonytalanítani a Romát. Ezekben a percekben csak rövid időre tudta a labdát megkaparintani a vendégcsapat, Ibrahimovic megmozdulásai pedig végig nagy veszélyt jelentettek. Az első igazán említésre méltó esemény azonban a 10. percben történt, amikor Thiago Silva lekéredzkedett a pályáról, ezzel az egyik legmegbízhatóbb emberét vesztette el Allegri.

A csere után Ibrahimovic, majd Muntari nagy lövésénél kellett mentenie Stekelenburgnek. A Milan letámadással hozta zavarba a Romát, amely a 20. percig szinte át sem jutott a felezővonalon. Ekkor némileg kibújt a szorításból, és több pontatlan átadást is lefülelt, Abbiati kapuja azonban nem forgott veszélyben.

Kis lökdösődés, rugdosódás vitt színt a mérkőzésbe, ami sárga lapokban is megmutatkozott. A Milan egyre idegesebbé vált, mert nehezen került helyzetbe, ha pedig mégis, akkor Stekelenburg védett.

Fel is hangzott a fütty a stadion lelátóján, mert a közönség nem ezt várta kedvenceitől. Ráadásul még szerencséjük sem volt a hazaiaknak, mert a 40. percben El Shaarawy remek lövését a kapufa mentette, és a kipattanót nem tudták begyötörni. Ekkor már egyre többet támadott a Roma, és egy ártalmatlannak tűnő helyzetből gólt szerzett. A 44. percben szinte a teljes Milan-védelem statisztálása mellett De Rossi távoli lövésébe Osvaldo tette bele a lábát, így a labda védhetetlenül vágódott a hazai kapuba. 0–1 Hideg zuhany és vendégvezetés a félidő végére. Galliani nem is bírta cérnával, még a szünet előtt elment a helyéről kiszellőztetni a fejét.

A második félidő lényegében úgy indult, ahogy az első. A Milan nekiugrott a Romának, de fölénye meddő volt, formás akciókat vezettek a vendégek. De mielőtt igazán elkedvetlenedhettek volna a hazaiak, szinte a semmiből egyenlítettek. Az 52. percben Ambrosini tört előre a jobb oldalon, majd a tizenhatos környékéről lövésre szánta el magát. A menteni igyekvő, elcsúszó De Rossi magasra tartotta a kezét, csattant is rajta a labda. Járt a tizenegyes a Milannak. A hidegvérű Ibrahimovic biztosan járt túl Stekelenburg eszén, egyenlítettek a hazaiak. 1–1

A gól jót tett a játéknak, élénk iramban estek egymásnak, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok, némi Milan-fölénnyel.

A Roma azonban úgy érezte, lehet keresnivalója, ezért kissé jobban kinyílt, így a Milannak előbb Boateng, aztán Ibrahimovic, majd Muntari révén adódott lehetősége, de valamennyit elpuskázta a hazai gárda.

Az edzők egyértelműen a támadóalakzatokat akarták megerősíteni, így fordultak az utolsó negyedórára. Biztos mindennel számolt Luis Enrique, de Ibrahimoviccsal nem eléggé. A 83. percben ugyanis egy kiváló Muntari-indítással lépett ki a svéd, átemelte a labdát az elé kifutó Stekelenburgön, és a saját labdáját fejelte be a kapuba, hiába próbálta ebben megakadályozni Kjaer is. 2–1

A gól láthatóan megfogta a Romát, de nem adta fel, támadott becsülettel. Csak az átütőerő hiányzott, de nagyon. A Milan ettől kezdve ölte az időt, a vendégek pedig már nem jutottak helyzetig.

Luis Enrique mindenáron győzni akart, de rajtavesztett, Allegri pedig örülhetett, csapata nagyon nehéz mérkőzés után gazdagodott három ponttal, és nyugodtan készülhet a BL-ben a Barcelona ellen.


AC MILAN–AS ROMA 2–1



SERIE A
29. FORDULÓ
Milan–Roma 2–1 (Ibrahimovic 53. – 11-esből, 83., ill. Osvaldo, 44.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik