Hivatalos DiBenedetto római hatalomátvétele

Vágólapra másolva!
2011.04.16. 10:44
null
Thomas DiBenedettónak (jobbra) nagy tervei vannak a Romával (Fotó: Action Images)
Péntek este Bostonban az érintettek aláírták a papírokat, így már hivatalosan is Thomas DiBenedetto az AS Roma labdarúgócsapatának új többségi tulajdonosa. Az olasz származású amerikai üzletember és az általa vezetett konzorcium a klub részvényeinek 67 százalékát vásárolta meg.

 

A 70 millió eurós üzlet létrejöttét szentesítő bostoni aláírásokkal véget ért a Sensi-éra a „farkasoknál". Ezzel az adásvétellel a Roma lett az első klub a Serie A-ban, amely külföldi kézbe kerül.

DiBenedetto és konzorciuma mostantól a klub részvényeinek 67 százalékát birtokolja – valamint az ASR Real Estate and Brand Managementet, amely a csapat trigoriai edzőkomplexuma és a marketingjogok felett rendelkezik –, a maradék 33 százalékra várják a vevőket. A konzorciumon belül DiBenedetto 60 százalékos, az UniCredit Bank pedig 40 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik.

„Nem számítottam ekkora érdeklődésre a szurkolók és a média részéről. Tudtam, hogy milyen fontos a labdarúgás Olaszországban, és hogy milyen elkötelezettek a rómaiak, ezért is fektettünk ennyit ebbe a projektbe" – nyilatkozta önmagának kissé ellentmondva az amerikai üzletember, aki a New England Sports Ventures nevű cégen keresztül a Boston Red Sox baseballcsapatában, illetve a Liverpool futballcsapatában is tulajdonjoggal rendelkezik.

„Jómagam sosem futballoztam, de mindig is jelen volt ennek a sportnak a szeretete a családunkban, az édesapámtól kezdve a gyermekeimig – folytatta DiBenedetto. – Nagyon fontosak voltak ezek a tárgyalások. Imádom Rómát, és valami nagy dolgot akarok véghezvinni ebben a városban. Büszke vagyok a gyökereimre."

DiBenedetto korábban közölt terveiről itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik