FFT: Cesare és Paolo után Daniel – a Maldini-klán

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 14:17
A nagypapa korszakos alakja volt az AC Milannak, védelmének tizenkét éven át volt a tagja, és BEK-győzelemig vitte. Az édesapa minden idők egyik legelegánsabb bal oldali, majd középső védője, aki negyedszázadon át szolgálta szeretett piros-fekete milánói klubját. És immár Milan-játékos a fiú, Daniel is, avagy továbbra sincs a San Siro Maldini nélkül.

Az amatőr felvétel máig visszakereshető a legnépszerűbb videómegosztó portálon. Az Athénból hazatérő Milan hetedik BEK/BL-győzelmét ünnepelte a milánói San Siróban 2007 májusában, afféle családi nap keretében, ott voltak a feleségek, barátnők, gyerekek, haverok is a játékosokkal. Az akkor épp negyedik BL-győzelmét elkönyvelő Clarence Seedorf cselezgetett egy raj kisgyerek között, akiknek persze esélyük sem volt a labdához férni. Ám egyszer csak ott termett egy ötéves (!) kissrác, aki tökéletes ütemben, a lábát úgy kinyújtva, hogy majdnem megcsinálta a spárgát, szerelte a holland klasszist, Seedorf majd' orra bukott. A gyereket úgy hívják: Daniel Maldini.

Akkor ötéves volt, most tizennyolc, és február 2-án a Hellas Verona elleni mérkőzésen bemutatkozott a Milan felnőttcsapatában a Serie A-ban. Noha abból a Seedorf elleni szerelésből arra lehetett volna következtetni, hogy védő lesz, mint legendás nagyapja, Cesare és a még az ő pályafutását is elhomályosító édesapja, Paolo, ez mégis istenkísértés lett volna. Daniel ugyanis támadójátékos, ám a Maldini család így is rendkívülinek mondható: nincs tudomásunk arról, hogy előfordult volna már korábban az európai topligákban olyan, hogy valakit ugyanabban a klubcsapatban követ a fia és az unokája is.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik