Felkészülés: Novothny betalált, 5-1-re nyert Benítez Napolija - videó

Vágólapra másolva!
2013.07.20. 20:23
null
Az első győzelem és az első gól is összejött Novothnynak (Fotó: Corriere dello Sport)
A Serie A-ban szereplő Napoli első nyári felkészülési mérkőzésén 5–1-re legyőzte az alsóbb osztályú FeralpiSaló együttesét. A nápolyiak csapatában a második félidő kezdetén Novothny Soma is játéklehetőséghez jutott, a magyar csatár élt is vele, a találkozó 87. percében az ő góljával alakult ki az 5–1-es végeredmény.

A Napoli nyáron kinevezett vezetőedzője, Rafa Benítez debütáló felkészülési mérkőzésén elégedett volt csapata teljesítményével és a pályán látottakkal, a spanyol taktikus a két félidőben két különböző tizenegyet küldött a pályára. Az első garnitúra szünetig négy góllal terhelte meg az ellenfél hálóját, Calaió (2), Bariti és Dzemaili volt eredményes.

A második félidőben pályára küldött csapatból kizárólag Novothny zörgette meg a hálót: a 19 éves magyar támadó a szlovák Marek Hamsík lefordulását és kapura lövését követően elsőként érkezett a kipattanóra, s öt méterről a tehetetlen kapus mellett a kapu közepébe passzolta a labdát. Erre mondják, jókor jó helyen.

Novothnyhoz hasonlóan a második félidőben lépett pályára José Mária Callejón, a Real Madridtól igazolt spanyol támadó,a szintén a királyi klubtól igazolt hátvéd, Raúl Albiol ellenben nem volt ott a keretben, akárcsak a PSV-től szerződtetett belga támadó középpályás, Dries Mertens.

NOVOTHNY SOMA GÓLJA 02:23-TÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik