Edzői poszt a karácsonyfa alá: Leonardo az Inter trénere!

Vágólapra másolva!
2010.12.24. 20:08
null
A hivatalos bejelentés az Inter honlapján (Inter.it)
Címkék
Az Internazionale labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a városi rivális AC Milan korábbi trénere, a brazil Leonardo Nascimento de Araújo lett az olasz bajnoki, BL- és Olasz Kupa-címvédő új vezetőedzője.

December 24-e hivatalos edzői kinevezést hozott Leonardónak "ajándékba": a 41 éves brazil szakember váltja fel Rafa Benítezt az Internazionale kispadján.

Az olasz sztárcsapat szenteste jelentette be Leandro szerződtetését. A fiatal tréner december 29-én veszi át a csapatot, ekkor jelentkeznek edzésre az Inter játékosai a karácsonyi pihenő után az Appiano Gentile-i komplexumban.

Leonardo 2012. június 30-ig szóló szerződést írt alá a milánói fekete-kékekkel, a klub napokon belül hivatalosan is bemutatja.

„A legjobbakat kívánjuk Leonardónak, és biztosak vagyunk benne, hogy az ő képességei, tapasztalata és győztes mentalitása hozzásegíti a csapatot azoknak az eredményeknek az eléréséhez, melyet minden Internél dolgozó és Inter-drukker látni akar az együttestől" - köszöntötte a klubhonlap Leonardót.

A hatvanszoros brazil válogatott, világbajnok Leonardo eddig egyetlen szezont töltött vezetőedzőként a kispadon, méghozzá a városi rivális AC Milannál: 48 mérkőzésen 23–13–12 volt a mérlege (47.92 százalékos győzelmi mutató). A legutóbbi edző, aki mindkét milánói nagycsapatnál dolgozhatott szakmai főnökként, Alberto Zaccheroni volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik