Diego Forlán az Interben folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 16:15
null
Diego Forlán érkezése napok óta nyilvánvaló volt
Címkék
Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát. A 32 éves labdarúgó két évre szerződött a milánói klubhoz. Kora este Mauro Zárate is aláírt a fekete-kékekhez.

 

Forlán érkezése már hetek óta nyílt titok volt, az uruguayi játékos csapata Európa-liga-selejtezőjéről is távol maradt, hogy az olaszokkal tárgyaljon, s a napokban hivatalos sajtótájékoztatót tartott, amelyen elköszönt a madridi klubtól, s annak szurkolóitól.

Bár az Inter erről nem adott ki hivatalos információt, az uruguayi állítólag 3.5 millió eurót keres majd szezononként, valamint további félmillió ütheti a markát különböző feltételek teljesülése esetén.

Forlán, akit a tavalyi vb-n a torna legjobbjának választottak, 2001-ben szerződött át Európába az argentin Independientétől, a Manchester Unitedben három idény alatt 63 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Az angol klubtól a Villarrealhoz szerződött, 2004 és 2007 között 106 bajnokin 54-szer talált be.

Az Atlético Madridnál 2007 óta 134 meccsen 74 gólt szerzett, 2010-ben Európa-ligát nyert együttesével. A világbajnokságon a négy közé vezérelte az uruguayi válogatottat, amellyel az idén Copa Américát nyert.

ZÁRATE IS ÉRKEZETT

Kora este Mauro Zárate szerződtetését is véglegesítette az Inter labdarúgócsapata: a Laziótól érkező argentin támadó 2015. június 30-ig szóló szerződést írt alá a fekete-kékekhez. A labdarúgó egyelőre hivatalosan csak kölcsönben szerepel majd a milánóiaknál (körülbelül 2.7 millió euróért), akiknek azonban sajtóhírek szerint 15 millió euróért kivásárlási joguk van a játékengedélyére.

„Az volt az elsődleges célom, hogy az Interhez jöjjek. Azért harcoltam, hogy itt játszhassak, most azon leszek, hogy megmutassam, mennyit is érek” – mondta bemutatkozásul a támadó.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik