David Beckham Achilles-ína elszakadt

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 01:02
null
Könnyen lehet, hogy Beckhamnek a vb-részvételébe kerül a Chievo elleni rossz mozdulat (Fotó: Reuters)
Címkék
Hiába nyert a San Siróban vasárnap este olasz élvonalbeli bajnokit az AC Milan labdarúgócsapata (1-0-s siker a Chievo ellen), a piros-feketék örömébe nem kis bánat vegyült: David Beckhamet sérülés miatt a hajrában le kellett cserélni. Sőt, már akkor lehetett látni, az ártatlan szituáció végén, egy rossz mozdulat következtében földre kerülő középpályásnál nagyobb a baj.

Nos, hamar kiderült, még annál is nagyobb, ugyanis Bekcham Achilles-ín-szakadást szenvedett. A bajnokság hátralévő részében biztosan nem állhat már az aranyérmet megcélzó társak segítségére, de esetében erősen kérdőjelessé vált a világbajnoki részvétel is, hiszen a rajtig már három hónap sincs hátra.

Beckham a negyedik és egyben utolsó világbajnokságára készült. Az angolok klasszisa nem volt szerencsés a világbajnokságokkal és nemcsak azért, mert csapatával semmilyen címet nem tudott szerezni, sőt, többször esélyesként a vert mezőnyben végzett, csalódást keltő helyeken.

Első vb-szereplésén, 1998-ban a sokáig emlékezetes argentinok elleni negyeddöntőben állították ki. Négy év múlva lábközépcsont-törése miatt aggódott Anglia és a futballtársadalom, és bár kisebb orvosi csodaként vállalta a játékot a vb-n, a későbbi győztes brazilok búcsúztatták őket a negyeddöntőben.

A 2006-os, németországi vb-n szintén a negyeddöntő jelentette az angolok számára a végállomást, akkor a portugálok ejtették ki őket egy túlórás összecsapáson. Beckhamet az 52. percben sérülés miatt kellett lecserélni.

A középpályás nimbusza óriási csapaton belül, ám Fabio Capello szövetségi kapitány aligha rizikózza meg egy nem teljesen fitt játékos beválogatását. Pláne, ha az már igencsak benne van a korban. Beckham a vb-re már 35 évesen utazna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik