A Juventus öngóllal nyert az új idény első bajnokiján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 17:55
null
Vidal (jobbra) 86 percet játszott, gólt nem szerzett, de így is nyert a Juventus (Fotó: Reuters)
A Serie A 2014–2015-ös szezonjának első mérkőzésén a bajnoki címvédő Juventus 1–0-ra nyert a Chievo otthonában. Massimiliano Allegri együttese egy öngóllal szerezte meg a három bajnoki pontot.

A Juventus új vezetőedzővel (Massimiliano Allegri) és felforgatott csapattal (többek között Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Andrea Pirlo és Álvaro Morata sem játszhatott) vágott neki az olasz bajnokság 2014–2015-ös szezonjának. Az ellenfél, a Chievo sem volt egyszerű helyzetben, hiszen a nyáron rendesen kicserélődött a csapat kerete, ráadásul az Olasz Kupából is nagyon korán kiesett a veronai együttes.

Ez persze nem zavarta a címvédőt, amely hatalmas lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, és már a hatodik percben megszerezte a vezetés: Carlos Tévez jobb oldali szöglete után Francesco Bardi szaladt alá a labdának, így a hosszún érkező Martín Cáceres nullszögből fejelhetett. A kísérlet nem is ment volna kapura, de Cristiano Biraghi testéről végül bepattant a bal alsó sarokba a labda, öngóllal indult tehát az új olasz bajnoki idény. 0–1

A hazaiak nem adták fel, többször is zavarba hozták a torinóiak védelmét, de gólt nem tudott szerezni. Így volt ezzel Allegri együttese is, de őket háromszor is a kapufa állította meg: Vidal és Cáceres fejesénél, illetve Tévez lövésénél már Bardi is verve volt. Meg kell még említeni Kingsley Coman nevét, a francia csatár (aki azért kaphatott szerepet, mert Morata mellett Sebastian Giovinco és Fernando Llorente sem volt tökéletes állapotban) pályafutása első Serie A-s mérkőzésén remekül mozgott, egyáltalán nem lógott ki a csapatából.

A szünetben kettőt is cserélt a hazaiak edzője, Eugenio Corini, de ez sem lendített sokat a Chievo szekerén, a második játékrészben is a Juventus akarata érvényesült. Azonban vagy Tévezék voltak pontatlanok, vagy Bardi védett nagy bravúrral, így nem tudta növelni előnyét az Öreg Hölgy.

Erre pedig majdnem rá is fáztak a 77. percben: Alberto Paloschi lövése után a lecsorgó labdát Maxi López lőhette volna be könnyedén 11 méterről, de elcsúszott, így erőtlenné váló kísérletét Gianluigi Buffon hárította. A 86. percben Arturo Vidal lejött a pályáról a vendégszurkolók hatalmas tapsvihara mellett, amire válaszul a chilei csókokat dobált neki, kérdés, hogy marad-e ezek után is a klubnál a középpályás. Az eredmény végül már nem változott, a meccs utolsó eseménye az volt, amikor a játékvezető felküldte a lelátóra Eugenio Corinit a 94. percben.

SERIE A
1. FORDULÓ
CHIEVO–JUVENTUS 0–1 (Biraghi 7. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik