Cáceres duplájával Juve-siker a San Siróban

2012.02.08. 20:37
null
Cáceres a döntő küszöbére lőtte a Juventust az első meccsen (Fotók: Reuters)
Címkék
A Juventus nagy lépést tett a döntőbe jutás felé a labdarúgó Olasz Kupában, az elődöntő első mérkőzésén ugyanis 2–1-re nyert a Milan otthonában. A torinóiak mindkét gólját az uruguayi Martín Cáceres szerezte.

Mindkét edző, a hazaiakat irányító Massimilano Allegri, illetve a torinóiak élén álló Antonio Conte is elmondta, hogy csapata számára roppant fontos az Olasz Kupa, s nem fogja beáldozni a találkozót a Serie A érdekében. Conte jobban örült volna gyengébb ellenfélnek, de ez már a sorozat elődöntője, ahol nem lehet szerencsés vagy balszerencsés sorsolásról beszélni – még akkor sem, ha a másik ágon a Napoli a Sienával találkozik.

A két együttes legutóbb októberben találkozott egymással, azon a bajnokin Torinóban Claudio Marchisio két góljával 2–0-ra nyert a Juventus.

A találkozó elején a Juventus birtokolta valamivel többet a labdát, kisebb helyzeteknél tovább azonban nem jutottak a vendégek. Mintegy tíz perc elteltével a hazaiak is elkezdték csipkedni magukat, Clarence Seedorf többször is próbálkozott Marco Storari kapujának bevételével – sikertelenül.

Magas színvonalról nagy jóindulattal sem beszélhetnénk az első félidővel kapcsolatban, a legaktívabb játékosnak bizonyuló Marcelo Estigarribia hiába próbálkozott rendületlenül, a kaput nem igazán sikerült eltalálnia. Így a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy Thiago Silva egy tisztázás után lent maradt a gyepen, de végül folytatni tudta a játékot.

A szünet után már élvezetesebbé vált az összecsapás, amely három gólt tartogatott. Az elsőt Martín Cáceres szerezte, aki jó érzékkel követte a Juventus 53. percben futó támadását, amely végén Marco Borriello lövése kipattant Marco Ameliáról, az uruguayi védő pedig közelről nem hibázott. 0–1

Stephan El Shaarawy ünnepli a gólját
Stephan El Shaarawy ünnepli a gólját

A hátrányba kerülő Milan ezután rákapcsolt, és egyre nagyobb nyomás alá helyezte a torinóiak kapuját. Ez elég hamar, a 62. percben eredményre vezetett, ekkor Stephan El Shaarawy lőtte laposan a Massimo Ambrosini által elé fejelt labdát. 1–1

Nem sokkal ezután Antonio Conte lecserélte csatárpárosát, a Del Piero, Borriello duó helyett a Quagliarella, Vucsinics kettős folytatta.

Gólt azonban nem ők, hanem Zlatan Ibrahimovic szerzett, ám mivel előtte kézzel vette át a labdát, a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A két csapat ezt megelőző öt mérkőzése közül egy sem végződött döntetlenre, a sorozat pedig nem szakadt meg. Erről Cáceres gondoskodott, aki a 84. percben megduplázta önmaga és csapata góljainak számát, mégpedig egy gyönyörű tekeréssel, Amelia csak nézni tudta a jobb felső sarokba vágódó labdát. 1–2

Erre már nem volt válasza a Milannak, amely így igen nehéz helyzetből várhatja a március 21-i visszavágót.

AC MILAN–JUVENTUS 1–2

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MILAN–JUVENTUS 1–2 (0–0)

Milánó, San Siro. Vezette: Mazzoleni
MILAN: Amelia – Bonera, Mexes, Thiago Silva, Antonini – Emanuelson (Robinho, 61.), Van Bommel (M. López, 86.), Ambrosini – Seedorf – Ibrahimovic, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
JUVENTUS: Storari – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Cáceres, Padoin (Marrone, 70.), Pirlo, Giaccherini, Estigarribia – Borriello (Vucsinics, 69.), Del Piero (Quagliarella, 69.). Vezetőedző: Antonio Conte
Gólszerző: El Shaarawy (62.), ill. Cáceres (53., 84.)
HOLNAP JÁTSSZÁK
20.45: Siena–Napoli
A visszavágókat március 20-án és 21-én rendezik.

PERCRŐL PERCRE
92. perc: Véget ért a mérkőzés!
91. perc: El Shaarawy lövése kerülte el kevéssel a jobb alsó sarkot.
90. perc: Kettő perc lesz a hosszabbítás a második félidőben.
89. perc: Quagliarella is jelentkezett egy lövéssel, de ez nem okozott komolyabb riadalmat a hazai szurkolók körében.
89. perc: Maxi López kerülhetett volna helyzetbe, ha nem lesről indult volna Ibrahimovic passza után.
86. perc: Van Bommel hagyta el a pályát, helyére Maxi López érkezett.
84. perc: Cáceres második góljával újra vezet a Juventus! Giaccherinit ugratták újfent ki a bal oldalon, beadása Cáceres elé került, aki jobbal elegánsan a jobb felső sarokba emelt 17 méterről. 1–2
83. perc: Rövid időn belül két Milan szöglet – veszély nélkül.
79. perc: Giaccherini loholt egy nagyot a bal oldalon, amiben el is fáradt, hiszen beadása igen vérszegényre sikeredett.
77. perc: Vucsinics hámozta át magát két Milan védőn, Mexes azonban már túl nagy falatnak bizonyult.
74. perc: Vucsinicset engedték lőni a hazai védők, Ameliáról újra kipattant a labda, és ezúttal is érkezett egy Juventus játékos a lecsorgó labdára, ám ezúttal sikerült mentenie a Milan védelmének.
73. perc: Quagliarella rúgta fel Thiago Silvát,ennek eredményeként ő is besárgult.
71. perc: Chiellini mentett Ibrahimovic elől az utolsó pillanatban az ötös jobb sarkánál.
69. perc: Marrone lépett pályára Padoin helyett a Juventus harmadik cseréjeként.
69. perc: Van Bommel lövése megpattant, a labda így Ibrahimovic elé került, a svéd csatár pedig ki is lőtte a bal alsó sarkot, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt – feltehetően kezezés miatt.
67. perc: Kettős csere a Juventusnál. Del Pierót Quagliarella, Borriellót pedig Vucsinics váltotta.
65. perc: Del Piero tekeredett rá a labdára, le is szerelték a milánói védők.
62. perc: Egyenlített a Milan! Ibrahimovic kiugratása után Antonini ívelt középre a bal oldalról, Ambrosini okosan visszafejelte a labdát, El Shaarawy pedig négy méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát.1–1
61. perc: Emanuelson helyére Robinho állt be.
61. perc: Del Piero vezetgethette a labdát magányosan, majd 19 méterről lövésre szánta el magát, nem sokkal tévesztette el a jobb alsó sarkot.
61. perc: Seedorf távoli szabadrúgása kerülte el a jobb felső sarkot.
59. perc: Van Bommel kísérletezett egy lövéssel, nem túl sok sikerrel.
55. perc: Ibrahimovic is a pályán van, szabadrúgását Storari nagy bravúrral szedte ki a jobb alsó sarokból.
53. perc: Cáceres góljával vezet a Juventus! Padoin lépett ki Giaccherini remek indításával, a labda Borriellóhoz pattant, akinek a lövését Amelia még hárította, de jött Cáceres, és senkitől sem zavartatva az üres kapuba passzolta a kipattanó labdát. 0–1
50. perc: Del Piero unta meg a passzolgatást, de a jó huszonhat méterről leadott lövés nagyon pontatlan volt.
48. perc: Pirlo szabadrúgását Ambrosini csúsztatta szögletre, de a torinóiak ötödik szöglete sem hordozott magában veszélyt.
47. perc: Mexes rúgta fel Borriellót hátulról, érkezett is a megérdemelt sárga lap.
46. perc: Kezdetét vette a második félidő, a szünetben nem történt csere.
45+1. perc: Az egy perc letelt, a bíró lefújta az első félidőt – hiába vezetett támadást éppen a Juventus.
45. perc: Egy perc a ráadás az első félidőben.
43. perc: Ambrosini rántotta vissza Cácerest, a „jutalma″ sárga lap lett.
38. perc: Thiago Silva maradt lent a gyepen fájdalmas arccal.
34. perc: Giaccherini lövése megpattant Thiago Silván, a labda így pont behullott volna a kapuba, Amelia azonban hatalmas bravúrral kitolta a léc alól szögletre.
32. perc: Estigarribia harcolt becsületesen a hazai védőkkel, végül lőnie is sikerült, de El Shaarwy-hoz hasonlóan a kapu előtt ment el a lövése keresztben.
31. perc: Ambrosini kiharcolta a Milan első szögletét, ami után hatalmas kavarodás alakult ki Storari kapuja előtt, lövésre azonban nem került sor.
30. perc: Estigarribia lőtt újra, de most sem sikerült eltalálnia a kaput.
29. perc: Ambrosini került remek lövőhelyzetbe, azonban inkább passzolt – nagyon pontatlanul.
24. perc: Antonini tört előre a bal oldalon, a partjelző szerint lesen volt, így oda lett az ígéretes akció.
23. perc: Cáceres jobb oldali beadása után a labda Estigarribia elé került, azonban a szélső nagyon csúnyán eltörte a labdát.
20. perc: Del Piero most a bal oldalról végzett el szögletet, azonban Bonucci szabálytalankodott, így a Milan jöhetett szabadrúgással.
17. perc: El Shaarawy hosszú átadást vett át szépen, Barzaglit egy finom csellel becsapta, majd elrúgta a labdát keresztbe a kapu előtt – középen azonban nem érkezett senki.
16. perc: Del Piero végezhette el a találkozó első szögletét, azonban a Milan védői simán tisztáztak.
14. perc: Borriello hempergett egyet a Milan tizenhatosán belül, ennek ellenére nem kapott tizenegyest a játékvezetőtől.
13. perc: Seedorf ezúttal távoli kapura emeléssel hívta fel magára a figyelmet, de a kaput most sem talált el.
10. perc: Seedorf gyönyörű labdaátvétel után 17 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de a kaput nem sikerült eltalálnia.
8. perc: El Shaarawy egyéni akcióját kapcsolták le könnyűszerrel a vendégek.
7. perc: Del Piero tört be a Milan tizenhatosára Van Bommel és Mexes mellett, végül Borriellóról pattant ki a labda az alapvonalon túlra.
5. perc: Borriello nevéhez fűződik a mérkőzés első lövése, ám próbálkozása messze elkerülte Amelia kapuját.
3. perc: Eddig a torinóiaknál volt többet a labda, helyzetet azonban még nem tudtak kialakítani.
1. perc: A vendégek indíthatták útjára a labdát.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az AC Milan–Juventus mérkőzés az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik