Buffon tudja, miért szajkózzák sokan, hogy segítik a Juvét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 14:17
null
Itt éppen Gianluigi Buffon maga igyekszik segíteni a Juvét (Fotó: Reuters)
A Juventusnál elégedettek az őszi idénnyel, örülnek a Roma elleni vasárnapi rangadó fölényes megnyerésének (3–0), de egyelőre nem akarják a scudetto gyors megszerzésének álmába ringatni magukat. Még úgy sem, hogy Rudi Garcia, a Torinóban háromgólos vereséget szenvedő nagy rivális „farkasok" francia vezetőedzője emlékeztetett: számukra nem a bajnoki cím megszerzése a fő cél.

 

„A statisztikák meggyőzőek, azt hiszem, senkit sem bántunk meg, ha azt mondjuk, megérdemelten állunk a tabella élén – fogalmazott Gianluigi Buffon, a sorozatban a tizedik bajnoki meccsét megnyerő Juventus kapusa. – A srácok tudják, hogy minden kudarcból lehet tanulni, ezt bizonyította a múlt szezonban az Intertől, ebben pedig a Fiorentinától elszenvedett vereség.”

Buffon nem ment el szó nélkül a Roma ikonja, Francesco Totti megjegyzése mellett, mely szerint a Juve rendszerint „kis segítséggel” nyeri meg a mérkőzéseit.

„Francesco nincs egyedül a véleményével, sokan mondogatnak hasonlót, de ez szerintem nem több kifogáskeresésnél. Ha azt mondják, hogy a Juve kis segédlettel nyert, máris elterelik a figyelmet a saját (megoldatlan) problémáikról – mondta a Juve kapusa, aki amúgy elismerően beszélt a vasárnapi ellenfélről. – Az első félidőben sok gondot okozott nekünk a Roma, azért tudtunk nyerni, mert egy-egy egyéni akcióból ki tudtuk hozni a lehető legtöbbet. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de a Roma nagyon jó benyomást tett rám, nem engedhetünk ki a folytatásban sem.”

Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy ameddig nem érik el a kitűzött célokat, nem szokása felhőtlenül örvendeni egy-egy részsikernek, még ha olyan fontos lépéssel érnek is fel, mint a vasárnapi győzelem.

„A nyolcpontos előny fontos, de csalóka is, hiszen gyengítheti bennünk a veszélyérzetet, és ha nagyon a hatása alá kerülünk, könnyen bajba kerülhetünk – így Conte. – Nem szabad elfelejteni, hogy a vetélytársak már ismerik erősségeinket és gyengéinket, és még hátravan a szezon teljes második fele.”

„Nem tudom, hogy lehetett-e volna csúnyábban is elveszíteni a bajnoki veretlenségünket, de az biztos, hogy nagyon rossz kilenc emberrel befejezni egy meccset – mondta Rudi Garcia, a Roma vezetőedzője a Sky Sport Italiának, villanásnyira megidézve azt a bizonyos külső „kis segítséget”. – Nagyon jó első félidőt produkáltunk, el is felejtettem, hogy a tabella első helyezettjének pályáján vagyunk, ahol általában a vendégcsapatok keveset birtokolják a labdát, és beszorulnak a saját térfelükre. Sajnos az első helyzetükből gólt szereztek, miközben mi elherdáltuk a lehetőségeinket. Meg aztán az is meglehetősen fájdalmas, ha szinte rögtön az újrakezdés után gólt kapsz.”

Garcia meggyőződése, hogy az első félidőben az ilyen csaták sikeres megvívásához szükséges futballt játszotta a csapata, és megvoltak a lehetőségei a gólszerzéshez.

„A helyzetkihasználásban látom a fő problémánkat. Egy ilyen meccsen általában egyik csapatnak sincs sok lehetősége, azt a keveset kell berúgni, ami adódik. Tudjuk, hogy a Juve ilyen szempontból könyörtelen, nekünk is meg kell tanulnunk annak lenni. A futballban a szerencse is fontos tényező, és ezen a meccsen a szerencse többször szegődött a Juvéhoz, mint mellénk.”

Mivel a Roma pazarul kezdte az idényt (zsinórban tíz győzelem), sokan a scudetto várományosai közé sorolják, azonban Garcia edző igyekszik a földön maradni.

„Még akár hatvan pontot is szerezhetünk, mégsem a bajnoki cím elhódítása a célunk. Elsősorban az európai porondra szeretnénk visszatérni, és mivel a második helyen állunk, nem panaszkodhatunk. Aztán persze majd meglátjuk, hova fut ki a szezon” – jelezte a tréner, hogy bár visszafogott, nem akarja senki kedvét sem elvenni az álmodozástól.

SERIE A
18. FORDULÓ

Juventus–Roma 3–0 (Vidal 17., Bonucci 48., Vucsinics 77. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik