Berlusconi szomorú, hogy Ronaldinho elmegy

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.01.04. 17:36
null
Elsétál a Milantól – Berlusconi szerint Ronaldinho az elmúlt időszakban nem erőltette meg magát (Fotó: Reuters)
Megerősítette Ronaldinho távozását Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgócsapatának tulajdonosa, Olaszország miniszterelnöke.

„Szomorúan vettük tudomásul, hogy hazatér Brazíliába – mondta kedden az olasz kormányfő a Milan Channel tévécsatornának. – Rendkívüli, gyors és fantáziadús játékosnak tartom őt, és ha ismét úgy dönt, hogy megerőlteti magát, és edz, amelyet az elmúlt hónapokban nem tett meg, akár harminchat éves koráig csúcsformában lehet. Kívánom, hogy találjon magának otthon egy nagy csapatot, amellyel további sikereket érhet el."

Az aranylabdás futballista ügynöke – egyben bátyja –, Roberto Assis már hétfőn bejelentette, hogy testvére visszatér szülőhazájába. Állítólag a három brazil élklub, azaz a Flamengo, a Gremio és a Palmeiras is szeretné megszerezni a 2002-es világbajnokot.

Ugyanakkor kedden az angol Blackburn Rovers jelezte: 2013-ig 24.6 millió eurót kínál Ronaldinhónak – ezt a Rovers indiai befektetője, Anuradha Desai ismerte el a BBC Lancashire-nek adott interjújában.

„Az első évre 7.6, a második és harmadik évre 8.5 millió eurós fizetést kínálunk neki" – mondta Desai.

A kivételes képességű játékmester 2001-ben tette át székhelyét az öreg kontinensre, két évig a francia Paris Saint-Germain együttesénél futballozott, majd ezt követően az FC Barcelonához igazolt, ahol pályafutása legeredményesebb időszakát töltötte el.

2008-ig két bajnoki címet nyert a csapattal, valamint a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott a katalánokkal, ekkor érdemelte ki az Aranylabdát is. 2008-ban szerződött Milánóba, ám az azóta eltelt időszakban nem tudta megközelíteni „fénykorát", az utóbbi hónapokban pedig már a kezdőcsapatba sem fért be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik