Bemutatták az AC Milan új reménységeit

Vágólapra másolva!
2010.09.09. 18:18
null
Galliani (középen) Ibrával (balra) és Robinhóval (Fotó: Action Images)
Címkék
Ma délután a milánói Boscolo Hotelben bemutatták az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan két igazolását, a svéd Zlatan Ibrahimovicot és a brazil Robinhót. Az esemény utáni sajtótájékoztatón Ibra magabiztosan nyilatkozott új csapata bajnoki címéről, és nem foglalkozik az Interrel. Robinho szerint összeállhat támadásban a „mágikus négyes".

„Az első napjaim Milanellóban fantasztikusak voltak, mindenki kedvesen fogadott. Ez a mez a legszebb, amiben valaha is játszottam. Minden évben a lehető legtöbb címet akarom megnyerni. Amikor egy olyan jó csapatban játszol, mint a Milan, akkor favoritként indulsz a BL-ért és a Scudettóért is. Most éhesebb vagyok a sikerre, mint amikor legutóbb itt voltam Olaszországban. Berlusconi győzött meg róla, hogy csatlakozzak a csapathoz, kétszer is beszéltünk egymással, még mielőtt a klubok megegyeztek volna. Utána jött el Galliani, aki nélkülem nem volt hajlandó elhagyni Barcelonát" – nyilatkozta Ibrahimovic.

„A Barcelona lehetett volna életem csapata, ahol sokáig maradtam volna, de sok múlik a klubon és az edzőn is. Szerintem a Milan nagyobb klub a Barcánál, ha végignézünk kettejük történelmén. Még soha nem voltam ilyen motivált a karrierem során. Hogy egy Barca vagy egy Inter elleni mérkőzést várok-e jobban? Mind a két csapatban játszottam, de az Inter az ősi rivális, már alig várom a derbit. A bajnokság a két csapat között fog eldőlni, de mi leszünk az elsők... Nem érdekel, mit mondanak az Internél, jelenleg a Milan játékosa vagyok" – mondta a svéd csatár.

A másik nagy nyári szerzemény, Robinho örül neki, hogy két honfitársával, Robinhóval és Patóval összeállhat a „mágikus négyes":

„Mindig is itt akartam játszani. Több honfitársam is van a Milanban, amelynek az egyik legnagyszerűbb a történelme. Bármelyik csapat játszhat négy támadóval. A fontos az, hogy a Milan gólt lőjön, az mellékes, hogy ki szerzi. Pato és Ronaldinho két olyan játékos, aki képes a semmiből is eldönteni a mérkőzéseket. Remélem, hogy Ronaldinho visszatér a brazil válogatottba " – mondta Robinho.

Robinho kifejtette véleményét a Manchester Citynél töltött időszakáról is.

"Problémáim voltak az angol futballal, azt nem a braziloknak találták ki. Roberto Mancinivel viszont semmi gondom nem volt, a legjobbakat kívánom neki Manchesterben. Én viszont most már csak a Milanra koncentrálok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik