Bemutatkoztak Higuaínék, de a Napoli hőse Hamsík volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 22:58
null
Marek Hamsík éles szögből szerezte önmaga első gólját (Fotók: Reuters)
A Napoli 3–0-ra nyert hazai pályán Marek Hamsík vezérletével a Bologna ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában. Szintén győzelemmel kezdett a két római csapat, a Lazio és az AS Roma.

 

NAPOLI–BOLOGNA 3–0
Rafa Benítez és José Callejón debütálása is remekül sikerült a Napoliban, a spanyol edző csapata egyértelműen a Bologna fölé nőtt, a gárda első gólját pedig Callejón szerezte, aki Marek Hamsík lövése után érkezett jó ütemben a kipattanóra. Hamsík ezt követően még inkább főszerepbe került, ugyanis az első félidő hosszabbításában, majd a fordulás után is betalált. A Garics Györgyöt végig a soraiban tudó Bolognának a második félidőben voltak próbálkozásai, de Pepe Reina kapott gól nélkül tudta le első tétmérkőzését a Napoli kapusaként. A Callejónnal együtt Madridból érkező Raúl Albiol és Gonzalo Higuaín is kezdőként kapott helyet a hazaiaknál, utóbbinak csak a gól hiányzott a tökéletes debütáláshoz, egyébként nagy kedvvel, veszélyesen játszott.

LIVORNO–ROMA 0–2
A Romában az új fiúk közül Morgan De Sanctis, Maicon és Mehdi Benatia is kezdett, Gervinho viszont – az állítólag a Tottenhambe tartó Erik Lamelához hasonlóan – csak a kispadon kapott helyet. A „farkasok" az első félidőben nem tudták feltörni az újonc Livorno védelmét, a másodikban viszont Gervinho beállása után rövid időn belül kétszer is betaláltak, Daniele De Rossi és Alessandro Florenzi révén. Előbbi 25 bajnokin át tartó személyes gólcsendet tört meg. A Roma 2–0-ra nyert új edzője, Rudi Garcia irányításával.

A Curva Nord, azaz az Északi Kanyar büntetésképp zárva volt a Stadio Olimpicóban, miután a Lazio-drukkerek rasszista rigmusokat skandáltak a Juventus elleni Szuperkupa-mérkőzésen
A Curva Nord, azaz az Északi Kanyar büntetésképp zárva volt a Stadio Olimpicóban, miután a Lazio-drukkerek rasszista rigmusokat skandáltak a Juventus elleni Szuperkupa-mérkőzésen

LAZIO–UDINESE 2–1
Az Udinese csütörtökön az Európa-liga selejtezőjében hazai pályán kapott ki 3–1-re a cseh Liberectől, Francesco Guidolin fiainak pedig a Lazio otthonában sem termett babér. A Lazio első bajnoki gólját Hernanes szerezte – csakúgy, mint a legutóbbi idényben –, majd nem sokkal később Antonio Candreva tizenegyesből növelte a fővárosiak előnyét.
A vendégeknek a második játékrészben a szépítés összejött, az egyenlítés viszont nem, így mindkét római alakulat három pontot szerzett a bajnoki rajton.

TORINO–SASSUOLO 2–0
Két korábbi Roma-játékos rontotta el a Sassuolo Serie A-beli debütálását. A liga abszolút újonca 2–0-s vereséget szenvedett a Torino vendégeként, a gólokat Matteo Brighi és Alessio Cerci szerezte.

CAGLIARI–ATALANTA 2–1
Egy percig vezetett a mérkőzésen az Atalanta, amely végül egy pontot sem szerzett a Cagliari trieszti „albérletében".

PARMA–CHIEVO 0–0
A két sárga-kék csapat találkozóján nem született gól, így az első forduló után a két veronai csapat közül a Milant legyőző újonc Hellas áll előrébb a tabellán.

SERIE A
1. FORDULÓ

Cagliari–Atalanta 2–1 (Nianggolan 28., Cabrera 63., ill. Stendardo 27.)
Lazio–Udinese 2–1 (Hernanes 13., Candreva 16. – 11-esből, Muriel 61.)
Livorno–Roma 0–2 (De Rossi 65., Florenzi 68.)
Napoli–Bologna 3–0 (Callejón 32., Hamsík 45+2., 64.)
Parma–Chievo 0–0
Torino–Sassuolo
2–0 (Brighi 40., Cerci 64.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Inter–Genoa 2–0
(Nagatomo 75., Palacio 92.)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Hellas Verona–Milan 2–1 (Toni 29., 53., ill. Poli 14.)
Sampdoria–Juventus 0–1 (Tévez 58.)

HÉTFŐN JÁTSSZÁK
Fiorentina–Catania 20.45 (tv: Sport Klub)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik