HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.01.28 22:52 Frissítve: 2015.01.06 03:14

Balotelli okozta a Juventus vesztét

Az Internazionale Mario Balotelli hajrában szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Juventust az Olasz Kupa negyeddöntőjében, így bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé.

HIRDETÉS
Lúcio szerezte az első, Balotelli a második Inter-gólt (Fotó: Reuters)
Lúcio szerezte az első, Balotelli a második Inter-gólt (Fotó: Reuters)

Hivatalosan „csak" az Olasz Kupa elődöntőjébe jutás volt a tét az Internazionale és a Juventus csütörtök esti mérkőzésén, azonban a „zebrák" vezetőedzője, Ciro Ferrara saját sorsa miatt is izgulhatott –a 42 éves szakember alatt már a meccs előtt is ingott a kispad.

Ferrara (akit a mérkőzést megelőzően a rivális vezetőedzője, José Mourinho a védelmébe vett) alig tíz perc után kissé megnyugodhatott, ugyanis csapata Diego révén megszerezte a vezetést – igaz, ehhez az Inter kapusa, Francesco Toldo segítsége is kellett.

A Juve brazilja a tizenhatoson kívülről próbálkozott lövéssel, és a rutinos kapus olyan szerencsétlenül nyúlt bele a próbálkozásba, hogy az eredetileg veszélytelennek tűnő labda a lábai között utat talált a hálóba.

Az Intert megfogta a potyagól, igaz, a 20. percben akár egyenlíthettek is volna a milánóiak, azonban Maicón közelről a léc fölé bombázott. A félidő hajrájában pedig elsősorban a játékvezetőn múlt, hogy nem született meg az Inter egyenlítő gólja, a sporttárs ugyanis nem adott meg egy tizenegyest a hazaiaknak Felipe Melo kezezését követően.

A fordulás után a Juventus növelhette volna előnyét, de Giorgio Chiellininek nem volt szerencséje: az olasz válogatott hátvéd fejesét követően a labda a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Fogyott az idő, ezért Mourinho beküldte Diego Militót egy másik argentin, Esteban Cambiasso helyére – az Inter erőfeszítései pedig a 71. percben góllá értek. Ekkor Wesley Sneijder sorfalon megpattanó szabadrúgását Lúcio közelről piszkálta be a torinóiak kapujába.

A hajrában pedig a győzelmet érő gólt is megszerezték a fekete-kékek: Thiago Motta távoli próbálkozását Gianluigi Buffon csak kiütni tudta, a kipattanóra pedig lecsapott Mario Balotelli, és közelről a hálóba bombázott.

A Juventusnak már nem maradt sem ideje, sem ereje az egyenlítésre, így 2–1-es győzelmével az Internazionale jutott be az elődöntőbe. Ferrara alatt pedig tovább inog a kispad...

 INTERNAZIONALE-JUVENTUS 2-1
 
  

 

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Juventus 2–1 (Lúcio 71., Balotelli 89., ill. Diego 10.)

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

2018.08.25 10:27:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A gyenge kezdés után a torinóiak Pjanic és Mandzukic találatával bedarálták ellenfelüket.

2018.08.23 09:32:04

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

„Az öltözködés, a megjelenés fontos része a kultúránknak, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS