Balotelli okozta a Juventus vesztét

Vágólapra másolva!
2010.01.28. 22:52
null
Lúcio szerezte az első, Balotelli a második Inter-gólt (Fotó: Reuters)
Az Internazionale Mario Balotelli hajrában szerzett góljával 2–1-re legyőzte a Juventust az Olasz Kupa negyeddöntőjében, így bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé.

Hivatalosan „csak" az Olasz Kupa elődöntőjébe jutás volt a tét az Internazionale és a Juventus csütörtök esti mérkőzésén, azonban a „zebrák" vezetőedzője, Ciro Ferrara saját sorsa miatt is izgulhatott –a 42 éves szakember alatt már a meccs előtt is ingott a kispad.

Ferrara (akit a mérkőzést megelőzően a rivális vezetőedzője, José Mourinho a védelmébe vett) alig tíz perc után kissé megnyugodhatott, ugyanis csapata Diego révén megszerezte a vezetést – igaz, ehhez az Inter kapusa, Francesco Toldo segítsége is kellett.

A Juve brazilja a tizenhatoson kívülről próbálkozott lövéssel, és a rutinos kapus olyan szerencsétlenül nyúlt bele a próbálkozásba, hogy az eredetileg veszélytelennek tűnő labda a lábai között utat talált a hálóba.

Az Intert megfogta a potyagól, igaz, a 20. percben akár egyenlíthettek is volna a milánóiak, azonban Maicón közelről a léc fölé bombázott. A félidő hajrájában pedig elsősorban a játékvezetőn múlt, hogy nem született meg az Inter egyenlítő gólja, a sporttárs ugyanis nem adott meg egy tizenegyest a hazaiaknak Felipe Melo kezezését követően.

A fordulás után a Juventus növelhette volna előnyét, de Giorgio Chiellininek nem volt szerencséje: az olasz válogatott hátvéd fejesét követően a labda a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Fogyott az idő, ezért Mourinho beküldte Diego Militót egy másik argentin, Esteban Cambiasso helyére – az Inter erőfeszítései pedig a 71. percben góllá értek. Ekkor Wesley Sneijder sorfalon megpattanó szabadrúgását Lúcio közelről piszkálta be a torinóiak kapujába.

A hajrában pedig a győzelmet érő gólt is megszerezték a fekete-kékek: Thiago Motta távoli próbálkozását Gianluigi Buffon csak kiütni tudta, a kipattanóra pedig lecsapott Mario Balotelli, és közelről a hálóba bombázott.

A Juventusnak már nem maradt sem ideje, sem ereje az egyenlítésre, így 2–1-es győzelmével az Internazionale jutott be az elődöntőbe. Ferrara alatt pedig tovább inog a kispad...

 INTERNAZIONALE-JUVENTUS 2-1
 
  

 

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Juventus 2–1 (Lúcio 71., Balotelli 89., ill. Diego 10.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik