Az Inter simán nyert a milánói derbin

Vágólapra másolva!
2010.01.24. 20:46
null
Diego Milito góljával szerzett vezetést az Inter (Fotó: Reuters)
Kétgólos győzelmet aratott az Inter az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának záró találkozóján, az AC Milan elleni milánói derbin. A gólokon Diego Milito és Goran Pandev osztozott, az Inter sikerének értékét növeli, hogy a 26. percben Wesley Sneijder a kiállítás sorsára jutott. A lefújás előtt Lúciót is kiállította a játékvezető, Ronaldinho pedig elhibázott egy tizenegyest.

A mérkőzés előtt mindkét csapatban sok kérdőjel volt a kezdőcsapatokat illetően. A Milannál sérülés miatt Alexandre Pato, Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Gianluca Zambrotta és a régóta sérült Oguchi Onyewu nem tudta vállalni a játékot, míg az Internél az Afrika-kupán szereplő kameruni Samuel Eto'o mellett sérülés miatt Dejan Sztankovics, Christian Chivu és Rene Khrin játékára nem számíthatott José Mourinho.

MESTERMÉRLEG

„Mindent megmutattunk, amire képesek vagyunk. Taktikailag, fizikailag és pszichológiailag is kitűnőek voltunk, fantasztikus meccset játszottunk. Esetleg úgy kaphattunk volna ki, ha hat játékosra fogyatkozunk. Héttel ugyanígy nyertünk volna" – nyilatkozta a Skynak a nagyon elégedett José Mourinho.


„Nagy derbi volt, az Inter jó napot fogott ki. Egy meccsből nem lehet levonni következtetéseket arra nézve, hogy milyen jó a csapat. Még sok lehetőség áll előttünk, van egy elmaradt találkozónk is. A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is van esélyünk" – mondta Leonardo.

 

A két együttes őszi meccsét 4–0-ra nyerte az Inter, a fekete-kékek most is nagyon bekezdtek...

Rögtön a találkozó elején Wesley Sneijder szánta el lövésre magát, 25 méteres bombája a kapufáról pattant az alapvonalon túlra. A válasz sem sokáig késett, Ronaldinho beadásábó Marco Borriello lőtt fölé, majd ismét Sneijder vehette célba a kaput, nyolc méterről leadott lövését Dida lábbal védte.

A 10. percben aztán Diego Milito megszerezte a vezetést az Internek! Az argentin támadó a balösszekötő helyén Abate mellett lépett ki és 10 méterről éles szögből a hosszú sarokba lőtt. 1–0

A Milant láthatóan megfogta a gól, a piros-feketék nem igazán találták az üres területeket, az Inter nagyon fegyelmezetten visszazárt. A listavezető kontrái ugyanakkor sok veszélyt rejtettek magukban elsősorban Sneijdernek köszönhetően, aki remekül játszott, egészen a 27. percig, amikor kiállította őt a játékvezető!

Gianluca Rocchi előbb Lúciónak adott sárga lapot műesésért, ami miatt Sneijder odaszólt valamit a bírónak, aki ezután felmutatta a piros lapot a hollandnak.

 A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN
 

 

A játékvezetőnek kezdett kicsúszni a meccs a kezéből, ugyanis nem sokkal a kiállítás után Maicon kézzel ért a labdába (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Ronaldinho kicsit meglökte a védőt) a tizenhatoson belül, de Rocchi továbbot intett. Ráadásul a piros lap mellett az első félidőben kiosztott négy sárgát is (kettőt-kettőt), és döntéseivel igen csak felfokozta az indulatokat.   

Az emberelőnybe kerülő Milan átvette a játék irányítását, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az egyetlen veszélyt Andrea Pirlo szabadrúgása jelentette Júlio Cesar kapujára, a labda Lúcio fejéről pattant szögletre, a szünetig már nem alakult ki több helyzet.

A második félidő elején felpörgött a Milan. A szünetben Gennaro Gattuso helyére beállt Clarence Seedorf, aki David Beckham szöglete után kis híján egyenlített, fejesét bravúrral védte Júlio César, majd a kipattanó labda Ronaldinho elé került, aki a kapu mellé lőtt.

Leonardo csapata nagy mezőnyfölénybe került, de az Inter nem adta fel a támadás lehetőségét, az 54 . percben Diego Milito egyedül vezethette kapura a labdát, de 16 méterről leadott lövése erőtlen volt.Valamivel később az argentin támadó a bolgár Goran Pandevet hozta helyzetbe, aki hét méterről a kapufát találta el.

A Milan addigi legnagyobb helyzetét Borriello hagyta ki, a csatár egy jobb oldali beadást követően öt méterről fölé fejelt.

A kihagyott lehetőség pedig megbosszúlta magát: a nem sokkal korábban kapufát lövő Pandev a 66. percben szabadrúgásból a kapu bal olddalába csavart! 2–0

Ez a gól pedig eldöntötte a találkozót. A Milan ugyan még próbált támadni, de nem csak a lendület, hanem a hit is kiveszett a játékából.

A 91. percben Lúcio tizenhatoson belüli kezezése és kiállítása (kilenc emberre fogyatkozott az Inter) után Ronaldinho még 11-est is lőhetett, de César ezt is védte, végleg megpecsételve ezzel a három pont, és talán a bajnoki cím sorsát is. 

Az Inter 2–0-ra nyert és ezzel kilenc ponttal vezeti a tabellát a Milan előtt.


 

SERIE A
A 21. FORDULÓTOVÁBBI EREDMÉNYEI
Bologna–Bari 2–1 (Gimenez 54., 72., ill. Barreto 38.)
Genoa–Atalanta 2–0 (Palacio 17., Crespo 41.)
Lazio–Chievo 1–1 (Stendardo 18., ill. Pellisier 77.)
Livorno–Napoli 0–2 (Maggio 45., Cigarini 90.)
Palermo–Fiorentina 3–0 (Hernandez 27., 36., Budan 58.)
Siena–Cagliari 1–1 (Calaio 78., ill. Matri 81.)
Udinese–Sampdoria 2–3 (Di Natale 6., Isla 44., ill. Pazzini 26.–11-esből, Pozzi 57., Semioli 66.)
Juventus–Roma 1–2 (Del Piero 51., ill. Totti 68. – tizenegyesből, Riise 93.)

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik