HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.12.23 13:18 Frissítve: 2015.01.28 02:30

Az Inter menesztette Rafa Benítezt - hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale menesztette a csapat vezetőedzőjét, Rafa Benítezt. A fekete-kékek vezetői megegyeztek a múlt héten a klubnak ultimátumot adó spanyol szakember ügynökével a szerződés felbontásának részleteiről.

Benítez már nem az Inter edzője (Fotó: Action Images)

Az Inter megköszönte Rafa Benítez munkáját. A fekete-kékek az elmúlt napok találgatásai után végül hivatalos internetes oldalukon bejelentették, hogy felbontották a spanyol szakember 2012 júniusáig érvényes szerződését.

AZ INTER HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

„Az Inter és Rafael Benítez ezúton közli, hogy mindkét fél megelégedésére, közös megegyezéssel megállapodást kötöttek a szerződés korai felbontásáról. Az Inter szeretné megköszönni Rafael Benítez munkáját a csapattal, azt, hogy sikert aratott az együttessel az olasz Szuperkupában és a klubvilágbajnokságon.”

Benítez alatt már hosszú ideje inogott a kispad, mivel a legutóbbi szezonban José Mourinho irányítása alatt triplázó csapat nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani, és nem szerepelt túl fényesen az olasz bajnokságban – bár számos sérülés is hátráltatta az együttest.

A spanyol tréner menesztése azonban nem csak a csapat teljesítményének tudható be: a Liverpooltól a nyáron távozó szakember ugyanis a múlt szombaton, a klubvilágbajnokság megnyerése után egyfajta ultimátumot adott az Inter vezetőinek: vagy igazoljanak új játékosokat, vagy küldjék el a klubtól. Mint most kiderült, az utóbbi verzió valósult meg: a spanyolnak mennie kellett.

Benítez egyébként már liverpooli otthonában van, ahova az eredeti tervek szerint a téli szabadságára  utazott el, de a „vörösök” drukkerei abban reménykednek, hogy a gyengélkedő labdarúgócsapathoz is visszatér.

Az Internek valószínűleg sokba került Benítez szerződésének felbontása: a kontraktus szerint a klubnak nyolcmillió eurót kellett volna fizetnie a spanyolnak az idő előtti távozásért, de ezt az összeget valószínűleg sikerült csökkenteni a tegnapi és mai tárgyalások során.

„Köszönettel tartozom mindenkinek a támogatásért. Kemény munka eredménye volt, hogy két további trófeát szereztünk a klubnak" – idézi Benítezt az ANSA olasz hírügynökség.

Az olasz sajtóban már megkezdődött a találgatás, hogy ki lesz Benítez utódja: a legvalószínűbb befutónak a legutóbbi szezonban még az AC Milant irányító Leonardót tartják, de az Inter volt kitűnő kapusa, Walter Zenga is a jelöltek között van.

Szavazás

Ön szerint jó döntést hozott az Inter Benítez menesztésével? 

BENÍTEZ MÉRLEGE AZ INTERNÉL
  Mérk. GY D V
Serie A 15 6 5 4
Bajnokok Ligája 6 3 1 2
Klub-vb 2 2
Olasz szuperkupa 1 1
Európai szuperkupa 1 1
48 százalékos győzelmi mutató 25 12 6 7
Klub-vb-győzelem        
Olasz szuperkupa-győzelem        

 

2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.

2019.02.16 12:15:11

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az új Tottinak kikiáltott Nicolo Zaniolo nem nézi jó szemmel anyukája Instagramra feltöltött szelfijeit... – FOTÓK!

2019.02.06 17:33:53

Olasz labdarúgás FARKAS MÁTÉ

CR-mezekért sorban álló távol-keleti turisták, Kolarov-botrány és Sousa-pletyka – római vakáción.