Az egyik olasz lap B. István nevét emlegeti a bundaügyben

Vágólapra másolva!
2012.02.03. 18:24
null
Újabb név vetődött fel az olasz fogadási csalások ügyében (Fotó: Imago)
Címkék
Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) 2010–2011-es idényében a La Repubblica értesülése szerint 14 mérkőzés eredményét befolyásolta a fogadási maffia. Az oldal oknyomozó részlege részletesen hozza a tárgyalt mérkőzéseket, köztük a május 22-i Lecce–Lazio (2–4) összecsapást is, amelynek „magyar érdekeltsége” is van.

 

„Az eredményt manipulálták” – idézi az olasz lap cikke H. Gábor Központi Nyomozó Főügyészségnek adott vallomását, amelyet a cremonai ügyészségnek küldtek át a hazai hatóságok, és onnan szivárgott ki.

„Ilievszkiék két magyarral együttműködve manipulálták az eredményt” – folytatódik az írás.

A lap emlékeztet: a fogadási maffia egyik fejének tartott Ilievszki május 20. és 23. között a Leccében lévő Hilton Hotelben szállt meg. A mérkőzést a Lazio 4–2-re megnyerte, az eredmény pedig tökéletesen illik az Ilievszkiék által előszeretettel fogadott kimenetelre – mely szerint 3.5 gólnál több esik a találkozón. Ez utóbbi szokást már Vittorio Micolucci, korábbi U20-as válogatott játékos osztotta meg az újságírókkal.

Az oknyomozó oldal szerint az említett két magyar közül az egyik a jelenleg egy perui börtönben raboskodó S. László, a másik pedig a korábban több élvonalbeli klubban megforduló, de a Honvédban ismertté váló csatár, B. István volt. A forrás szerint Stefano Ferrario volt a megvesztegetett játékos, a Lecce akkori védője azonban tagadja a vádakat.

Nem ez az egyetlen magyar vonatkozású szál az ügyben, az április 23-i Bari–Sampdoria (0–1) találkozó esetében a La Repubblica S. László, az oknyomozó részleg L. Mátyás nevét említi.

A Nemzeti Sport megkereste Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, aki a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kommentálta az esetet.

Egy másik rendőrségi forrás szerint B. Istvánt egyelőre nem gyanúsítják, de a név nem ismeretlen a nyomozószerveknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik