Az Atalanta csak ráijesztett az Interre

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 20:02
null
Mariga (balra, a földön) góljának pillanata (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójában a címvédő Internazionale 3–1-re nyert az Atalanta ellen, és győzelmével átvette a vezetést a pontvadászatban. A második helyen álló Roma holnap játszik a Sampdoriával.

Miután a szurkolók elbúcsúztatták a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben a mezét a földhöz vágó Mario Balotellit („Kedves Mario, számunkra nem létezel többé" – állt többek között a Curva Nord által megfogalmazott nyílt levélben), José Mourinho, az Inter vezetőedzője is lemondott a renitens csatárról. Legalábbis előzetes nyilatkozataival ellentétben nem nevezte a tehetséget az Atalanta elleni bajnokira.

A Balotelli iránti ellenszenvüket a lelátón kifejezni óhajtó drukkerek a kezdés után néhány perccel azonban már nem a ghánai származású csatárral foglalkoztak, ugyanis a vendég Atalanta egy védelmi hibát követően megszerezte a vezetést. Az ötödik percben Thomas Manfredini a félpályáról adott nagyszerű labdát a beragadó Marco Materazzi mögül kilépő Simone Tiribocchinak, aki 14 méterről a kapuba bombázott.

Túl sokáig nem kellett aggódniuk a milánói drukkereknek, ugyanis a 24. percben egyenlített az Inter: a hétközi Bajnokok Ligája-meccsen a Barcelonának is betaláló Diego Milito volt eredményes. Az argentin támadó Wesley Sneijder passzát követően nagyszerű mozdulattal, 21 méterről emelte át a kinn álló kapus fölött a labdát. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a menteni igyekvő Paolo Bianco suta mozdulattal éppen az argentin elé tálaljon.

A rossz kezdés ellenére a szünetre már előnnyel mehetett Mourinho együttese, miután Samuel Eto'o bal oldali középre gurítását követően az érkező McDonald Mariga hét méterről Ferdinando Copolla hálójába lőtt.

A milánóiak számára ez az eredmény tökéletes volt annak fényében, hogy szerdán sorsdöntő mérkőzés vár rájuk a Bajnokok Ligájában, a címvédő Barcelona otthonában. A hajrában még Christian Chivu is betalált, biztossá téve ezzel az Inter győzelmét.

Mourinho csapata ezzel az eredménnyel átvette a vezetést a bajnokságban, igaz, az eddigi éllovas Roma egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – a „farkasok" holnap este a Sampdoriát fogadják.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 
SERIE A
35. FORDULÓ
Internazionale–Atalanta 3–1 (D. Milito 24., Mariga 35., Chivu 77., ill. Tiribocchi 5.)
 A HÁROM ÉLCSAPAT TOVÁBBI MENETRENDJE
  35. 36. 37. 38.
AS Roma Sampdoria (o) Parma (i) Cagliari (o) Chievo (i)
Internazionale Atalanta (3–1) Lazio (i) Chievo (o) Siena (i)
AC Milan Palermo (i) Fiorentina (o) Genoa (i) Juventus (o)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/35,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik