Andrea Agnelli vezetésével új korszak kezdődhet a Juvénál

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 15:21
null
Andrea Agnelli (középen) nagy tapasztalatokkal rendelkezik a sport területén, itt éppen Jean Todttal és Michael Scumacherrel pózol (Fotó: Action Images)
Címkék
A Juventus rövid közleményben megerősítette, hogy a nyártól Andrea Agnelli lesz a klub elnöke. A hivatalos bejelentésre sajtótájékoztató keretében később kerül sor.

A Juventus tulajdonosai egy mai tanácskozáson úgy döntöttek, a nyártól Andrea Agnelli lesz a klub elnöke – ezt a klub közleményben jelentette be, de a hírt John Elkann, a torinói klubot ugyancsak birtokló Exor cég vezetője is megerősítette.

„Örülök, hogy Andrea elvállata a felkérést, az ő személye garanciát jelent egy erős Juventusra" – mondta Elkann, aki hozzátette, Agnelli a jövőben az eddigi elnökkel, Jean-Claude Blanc-nal közösen fog dolgozni a klub sikereiért.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ma kinevezhetik, a korábbi klubvezető, Umberto Agnelli fiát, ám az előzetes hírekkel szemben nem azonnal hatállyal veszi át a vezetést a francia Blanc-tól, hanem csak a nyáron.

A váltásra azért került sor, mert Blanc hármas pozíciója – a francia a klubelnöki poszt mellett általános igazgató és vezérigazgató is – nagy vitát gerjesztett a tulajdonosok között.

Az új rendszerben a francia egy posztot, a vezérigazgatóit fogja betölteni, míg az általános igazgatói szerepkörre a jelenleg a Sampdoriánál dolgozó Beppe Marotta a legesélyesebb.

Andrea Agnelli jó barátja Fabio Capellónak, így az olasz sajtóban már megjelentek találgatások, melyek szerint a nyártól mégsem a korábban beharangozott Rafa Benítez, hanem a jelenlegi angol szövetségi kapitány, a korábban már a „zebrákat" is irányító szakember lesz a Juventus vezetőedzője.

Az angol Daily Mail azonban már reagált is az olaszok találgatására, és arról számolt be, hogy a torinóiak valóban megkeresték Capellót, aki azonban kikosarazta a Juventus képviselőit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik