Adrian Mutu játékjogát felfüggesztették

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.01.29. 15:38
null
Mutu ismét bajba került (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekben eljáró testülete pénteki egy bejelentés szerint felfüggesztette a játékjogát Adrian Mutunak, a Fiorentina 31 esztendős román labdarúgójának, aki fennakadt egy január 10-i doppingvizsgálaton.

A válogatott csatár a Bari elleni mérkőzést követő ellenőrzésen bukott meg a szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Az ominózus meccset a Fiorentina nyerte 2–1-re, az egyik találatot a román támadó szerezte.

A labdarúgóhoz közelálló források szerint Mutu kérni fogja a B próbát, bízva benne, hogy az újabb teszt negatív eredménnyel zárul.

 MUTU HARMADSZOR

Az Olasz Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a január 20-i Fiorentina–Lazio Olasz Kupa-meccs után vett doppingmintája is pozitív lett Mutunak. A mérkőzést a firenzeiek nyerték: Mutu két gólt lőtt, s adott egy gólpasszt is.

A futballistának nem ez az első ilyen ügye: a londoni Chelsea 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt tavaly júliusban 17.2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen. A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak addig nem kell kifizetnie a büntetést.

A csatár 2004-es menesztése egyben azt is jelentette a Chelsea-nek, hogy elvesztett 15 millió fontot, mivel 2003-ban ennyiért szerezte meg a játékost olasz klubjától, az AC Parmától. A támadót az eset után hét hónapra eltiltották, büntetését követően pedig aláírt a Juventushoz, majd – maradva Itáliában – 2006-ban a Fiorentinához szerződött.

AZ ANYUKÁJA TABLETTÁIBÓL SZEDETT BE MUTU?

„Talán kíváncsiságból szedhetett be pár tablettát, miután én eldicsekedtem a gyógyszer kedvező hatásáról. Egyébként pedig a gyógyszert úgy reklámozták mint természetes anyagokból előállított készítményt, amely nem tartalmaz tiltott anyagokat" – mondta az Olaszországban légióskodó futballista édesanyja.

Az Inter román védője, Cristian Chivu is a játékos mellé állt, mondván, honfitársa mindig is kényesen ügyelt az alakjára.

„Tudom, hogy állandóan tablettákat szed, hogy formában tartsa magát. Ez alkalommal nyilván rossz szerhez nyúlt. Nem hiszem, hogy szándékosan tette" – fogalmazott Chivu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik