AC Milan: új vezetőség a klubnál, távoztak a kínaiak

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 15:37
null
Scaroni lett a Milan új elnöke (Fotó: AFP)
Tíz napja számoltunk be róla, hogy az AC Milan az amerikai Elliott Management befektetési alap tulajdonába került, miután a korábbi tulajdonos, a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport nem kezdte meg a 300 millió euróra rúgó hiteltartozás törlesztését. Az Elliot Management vezetésével ma közgyűlést tartott a klub, amelynek során leváltották a korábbi tisztviselőket: Lit és Marco Fassonét, valamint társaikat és elnökké választották Paolo Scaronit.

 

A kínai üzletemberek és Fassone helyett bekerült az elnökségbe többek között az a Franck Tuil, aki kiharcolta a klubnak, hogy törölje a CAS az UEFA nemzetközi szereplésre vonatkozó eltiltását.

Az Elliott Management hatalomra kerülése után azonnal stabilizálta a klub anyagi helyzetét egy 50 milliós tőkeinjekcióval és hamarosan újratárgyalják majd a klub költségvetését is, hogy a csapat versenyképességét növelhessék – és mindezt az UEFA pénzügyi fair play szabályok maximális szem előtt tartásával.

A klub új elnöke, a 71 éves Scaroni számára nem ismeretlen terep a labdarúgás világa: az energiaiparból érkező üzletember 1997-től két évig volt a Vicenza elnöke, amely irányítása alatt érte el legnagyobb nemzetközi sikerét: a Kupagyőztesek Európa Kupájának elődöntőjéig jutott 1998-ban..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik