AC Milan: őt kell eladni, hogy Szoboszlai és a többi Rangnick-kiszemelt jöhessen?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.05.25. 06:58
null
Olasz sajtóhírek szerint a Paquetá eladásából remélt bevételt forgatná vissza az AC Milan az átigazolási piacon (Fotó: AFP)
Nehéz megjósolni, milyen jövő előtt áll a jelenleg még szünetelő olasz élvonalban 7. helyezett AC Milan labdarúgócsapata, hiszen egyelőre azt sem tudni, hogy a klubbal hírbe hozott Ralf Rangnick valóban érkezik-e, és ha igen, milyen pozícióba – csak az a biztos, naponta tucatjával jelennek meg a vele és milánói kiszemeltjeivel kapcsolatos hírek az olasz sajtóban... 

 

Az elmúlt hétvége egyik (a sok közül), AC Milannal kapcsolatos híre az volt, hogy Ralf Rangnick milánói szerepvállalásának vannak bizonyos feltételei, köztük például az osztrák Marcel Sabitzer szerződtetése az RB Leipzigtől – erről Antonio Vitiello, a Tuttomercatónak és a Corriere dello Sportnak is publikáló olasz újságíró posztolt a Twitteren.

A milannews24.com szurkolói oldal pedig arról számolt be, hogy az egy ideje már beharangozott, salzburgi Szoboszlai Dominik mellett az egyaránt lipcsei Marcel Halstenberg és Timo Werner is szerepel a német szakember azon kiszemeltjei között, akik a Red Bull-családtól érkezhetnek (Rangnick jelenleg a cégcsoport sport- és futballfejlesztési vezetője). A magyar válogatott Szoboszlait úgy aposztrofálják, mint az első lehetséges új szerzemény, vele kapcsolatban érdemes leszögezni, hogy értesüléseink szerint őt már jóval Rangnick képbe kerülése előtt kinézték a klub vezetői.

A pianetamilan.it szerkesztője, Salvatore Cantone azt posztolta, hogy a Lazio által is kiszemelt Szoboszlai 8 millió euró plusz bónuszok fejében kerülhet az AC Milanhoz. Kérdés persze, hogy ez az ár áll-e közelebb a valósághoz vagy a magyar középpályással kapcsolatban korábban megjelent 15-20 millió euró körüli kivásárlási összeg.


 

Több olasz oldal, köztük a Corriere dello Sport arról ír, hogy a Milan nem akar további veszteséget elszenvedni a tavaly januárban a Flamengótól 38 millió euróért szerződtetett, de eddig csalódást keltő (30 olasz bajnokin egy gólt szerző) brazil Lucas Paquetá kapcsán, akit 25 és 28 millió euró között értékesítenének, más kérdés, hogy az iránta érdeklődő Benfica, Fiorentina kettős mennyit lenne hajlandó áldozni érte.

Paquetá értékesítése azért lenne fontos a Milan számára, mert az ő eladásából származó bevételt forgatná vissza a klub az átigazolási piacra, vagyis a brazil távozása után érkezhetne Szoboszlai és több más kiszemelt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik