K. T. I. 2020.07.26 13:32 Frissítve: 2020.07.26 13:52

Milan: eldőlt Ibrahimovic sorsa a csapatnál – sajtóhír

A goal.com Vito Angelé olasz sportújságíróra hivatkozva állítja, Zlatan Ibrahimovic Milánóban marad, és egy évig még biztosan a Milan labdarúgója lesz.

Zlatan Ibrahimovic szerződésében egyéves opció szerepel, a jelek szerint aktiválják (Fotó: AFP)

Ibrahimovic visszatérését 2019 decemberének végén jelentette be az AC Milan. A hírek szerint már akkor úgy állapodtak meg a svéddel, hogy fél év után, kölcsönös elégedettség esetén aktiválják majd a szerződésbe foglalt egyéves opciót. Az elmúlt hónapokban azonban úgy festett, ezzel egyik fél sem kíván majd élni. Ibrahimovic hiába játszott több meccsen is főszerepet, rendre kritizálta a klubvezetést.

A fordulatot Stefano Pioli vezetőedző múlt heti szerződéshosszabbítása jelentette. Az olasz tréner pénteken, az Atalanta elleni bajnokit követően már arról beszélt, szeretné, ha Ibrahimovic a csapatában maradna még.

„Nyilvánvaló a szerepe abban, hogy az idény második felére fel tudott javulni a csapat. Remélem, hogy dolgozhatunk még együtt, de sok-sok mindent kell még előtte rendeznünk” – mondta az Atalanta elleni meccs után sejtelmesen Pioli arra a kérdésre felelve, van-e még jövője Zlatan Ibrahimovicnak Milánóban.

„Nem kétséges, hogy még mindig megfelelő állapotban van és képes lehet segíteni a csapatnak – de a megállapodás sok más szemponttól is függ. Úgy gondolom, még nem beszéltük át a dolgot. Semmi sem volt biztos, az én jövőm sem, s talán ez az oka annak, hogy a klub és Ibrahimovic képviselői sem ültek le tárgyalni”
– tette hozzá a szakvezető.

Ibrahimovic szombaton szintén „megszólalt” a jövőjét illetően. A Twitteren közzétett videóban arról beszélt, csupán a „bemelegítést” láthatta tőle a publikum, esze ágában sincs befejezni a karrierjét. A Milánóból érkező hírek alapján azonban a videó akár a maradására utaló jel is lehetett.

Ibra a visszatérése óta 18 meccsen 8 góllal és 4 gólpasszal segítette a csapatot.

2020.10.20 13:05:36

Olasz labdarúgás CS. M.

Az AC Milan korábbi menedzsere azt sajnálja leginkább, hogy sohasem edzette a svéd támadót.

2020.10.17 11:24:00

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Derby della Madonnina a koronavírus árnyékában: Lukaku lábában maradt az Inter győzelme a rangadón.

2020.10.02 22:47:23

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Kölcsönösen, opciósan, részletesen, cserésen, de két nagy dobást tartogat még a Juventus.

2020.10.03 14:33:00

Olasz labdarúgás MTI/B. D. K.

A 32 éves venezuelai védekező középpályás hazájában több mint 100-szoros válogatott.

2020.09.30 19:47:16

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A bergamóiak nem tudnak betelni a gólgyártással, ezúttal Rómában nyílt ki a gólzsák.