A tékozló fiú góllal tért vissza

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 17:11
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának 32. fordulójában a bajnoki címre hajtó csapatok egyike sem botlott meg. Az Inter a Bolognát, a Milan a Cagliarit, míg a Roma a Koman Vladimir nélkül felálló Barit verte meg.

Balotelli góllal hálálta meg Mourinho bizalmát (Fotó: Reuters)
Balotelli góllal hálálta meg Mourinho bizalmát (Fotó: Reuters)
Balotelli (szemben) góllal hálálta meg Mourinho bizalmát (Fotó: Reuters)
Balotelli góllal hálálta meg Mourinho bizalmát (Fotó: Reuters)
Balotelli góllal hálálta meg Mourinho bizalmát (Fotó: Reuters)

Tényleg hatásos volt Mario Balotelli bocsánatkérő levele, az Inter utóbbi hetekben mellőzött csatárát ugyanis nem hogy a keretbe, hanem rögtön a kezdőcsapatba jelölte José Mourinho. Az első figyelemre méltó megmozdulás azonban a Bolognát erősítő Adaílton nevéhez fűződött, aki szabadrúgásból éles szögből a kapufát találta el.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem sokat késett a válasz, a másik oldalon egy védő elcsúszását kihasználva Diego Milito került nagy helyzetbe, ám gyenge lövését Emiliano Viviano kirúgta. Az enyhe mezőnyfölényben játszó Inter a 29. percben végül előnybe került, Thiago Motta ballábas lövése után a labda a bal alsó sarokban kötött ki.

A szünet előtt nem sokkal Balotelli góllal is bizonyíthatta volna, hogy rászolgál a bizalomra, ám ígéretes szituációban harmatos megoldást választott, így maradt az 1–0.

A renitens csatár gólja azonban csak késett, nem múlott, a szünet után ugyanis már betalált. Diego Militótól kapott nagyszerű átadást, majd laposan a hosszú alsóba lőtt. A mérkőzést Motta döntötte el, aki a 85. percben megszerezte második gólját is, így 3–0-ra nyert az Inter.

INTER–BOLOGNA 3–0
 

Remek első félidőt játszottak a csapatok Cagliariban, ahol a Milan a Huntelaar, Borriello, Ronaldinho támadótrióval vette fel a harcot, és Borriello révén már a 7. percben megszerezte a vezetést. Az első negyedóra végén Luca Antonini megduplázhatta volna a vendégek előnyét, ám lövése mellé ment, egy perccel később viszont a másik oldalon Daniele Ragatzu jobban célzott, így a szárdok egyenlítettek.

Sokáig azonban nem örülhettek, mivel a léc alá bombázó Huntelaar szinte azonnal visszavette a vezetést a Milannak. Ezzel azonban még nem volt vége a gólok sorának, a Cagliari ugyanis előbb egy kontra után ismét egalizált, majd Davide Astori térdéről pattant be a labda a saját kapujába, így a Milan 3–2-es vezetéssel vonulhatott pihenőre.

A második félidőben már csak helyzetekig jutottak a csapatok, gólig már nem, így a Milan hátránya továbbra is három pont az Inter mögött.

CAGLIARI–MILAN 2–3
 

Koman Vladimir a cserepadon kezdte és ott is fejezte be a Roma elleni meccset a Bariban, amely nem tudta megállítani a robogó fővárosiakat. A „farkasok" Mirko Vucsinics góljával vitték el a három pontot a Stadio San Nicolából, azaz továbbra is ott „lihegnek" az Inter nyakán.

MIRKO VUCSINICS GÓLJA
 

Antonio Cassano már az első percben megszerezte a vezetést a Sampdoriának Veronában, majd a második félidőben a genovaiak másik gólfelelőse, Giampaolo Pazzini is eredményes volt, így – bár a Chievo emberhátrányban szépíteni tudott – a Samp három ponttal gazdagodott.

A Fiorentina a félidőben még vezetett Parmában, ám Valerij Bozsinov – csakúgy, mint a két csapat őszi mérkőzésén – bevette korábbi együttese kapuját, így 1–1 lett ennek a találkozónak a végeredménye.

A Lazio hamar előnybe került a Napolival szemben, ám előnyét nem tudta megtartani, a vendégek Marek Hamsík találatának köszönhetően egy ponttal távoztak Rómából.

 SERIE A
32. FORDULÓ
Internazionale–Bologna 3–0 (Motta 29., 85., Balotelli 52.)
Parma–Fiorentina 1–1 (Bozsinov 68., ill. De Silvestri 22.)
Genoa–Livorno 1–1 (Boakye 51., ill. Tavano 88.)
Cagliari–Milan 2–3 (Ragatzu 17., Matri 32., ill. Borriello 7., Huntelaar 19., Astori 38. – öngól)
Lazio–Napoli 1–1 (Floccari 4., ill. Hamsík 38.)
Bari–Roma 0–1 (Vucsinics 19.)
Chievo–Sampdoria 1–2 (Mantovani 76., ill. Cassano 1., Pazzini 55.)
Atalanta–Siena 2–0 (Valdés 16., Pinto 71.)
Catania–Palermo 19.00
Udinese–Juventus 21.00 (tv: Sport2)

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik