A Roma megnyugtató előnyt szerzett

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 23:11
Címkék
A Roma 2–0-ra győzött hazai pályán az Udinese ellen a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így jó helyzetből várhatja az áprilisi visszavágót.  A „farkasok” góljait Mirko Vucsinics és Philippe Mexes szerezte az első félidőben.

 

Vucsinics és Mexes góljának köszönhetően a Roma remek helyzetből várhatja az áprilisi visszavágót (Fotó: Action Images, archív)
Vucsinics és Mexes góljának köszönhetően a Roma remek helyzetből várhatja az áprilisi visszavágót (Fotó: Action Images, archív)

A Roma kezdőcsapatában Mirko Vucsinics személyében egy előretolt ék kapott szerepet, ám a 12. percben az udinei védők ő rá sem voltak képesek figyelni. A montenegrói csatár a leshatáron lépett ki Daniele De Rossi hosszú indításával, és a ziccert higgadtan használta ki. 1–0

A 21. percben Gaetano D'Agostino gyűjtött be egy sárga lapot, így ő nem játszhat az április 14-i visszavágón. Ennél jobban fájhatott a vendégszurkolóknak, hogy csapatuk a 40. percben újabb gólt kapott. A védelmük ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, a David Pizarro bal oldali szabadrúgására berobbanó Philippe Mexes viszont annál inkább, a francia védő fejjel növelte kétgólosra a Roma előnyét. 2–0

Az Udinese jóformán csak a kontratámadásokban bízott, ám az első félidőben ezekből egy komoly helyzetet sem tudott kialakítani.

Változás a szünet után sem állt be a játékban, hacsak nem annyi, hogy a Roma kicsit visszavett a tempóból, előnye növelése helyett inkább az eredmény tartására törekedett.

Az ezúttal sárgában feszítő udinei játékosok próbáltak begyötörni legalább egy gólt, amellyel sokkal jobb helyzetbe kerültek volna, ám ez nem jött össze nekik, így a Roma fél lábbal már a döntőben érezheti magát.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN
 
OLASZ KUPA 
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Roma–Udinese 2–0 (Vucsinics 12., Mexes 40.)
SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Inter–Fiorentina 1–0 (D. Milito 34.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik