A Lazio kapitánya is őrizetben, magyar szálak az olasz fogadási botrányban

Vágólapra másolva!
2012.05.28. 09:39
null
Maurit letartóztatták a fogadási csalások ügyében (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Olaszországban is tovább gyűrűzik a fogadási botrány, és a Gazzetta dello Sport értesülései szerint Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője és a jelenleg az olasz labdarúgó-válogatottal az Európa-bajnokságra készülő Domenico Criscito neve is szóba került a nyomozás során. Az őrizetbe vettek száma immár 19-re nőtt, miután Stefano Maurit, a Lazio játékosát és Omar Milanettót, a Genoa korábbi labdarúgóját is előállították.

 

A Juventus vezetőedzőjével, Antonio Contével – aki nemrégiben 2015-ig hosszabbított a torinói bajnokcsapattal – és Domenico Criscitóval, a Zenit védőjével kapcsolatban is nyomoznak az olasz bundabotrányban. Utóbbit hétfőn korán reggel kereste fel a rendőrség a válogatott edzőtáborában, Firenzében, majd szobáját is átkutatták.

Conte a 2010–2011-es szezonban a Sienát irányította, s a csapat két meccse is gyanúba keveredett abból az időszakból, a Novara és az Albinoleffe elleni találkozó.

Criscitót a cremonai – ahonnan tavaly júniusában kiindult a botrány – ügyészség kihallgatta a fogadási csalások ügyében (calcioscommesse). Antonio Contének szintén kihallgatáson kell majd megjelennie egybehangzó itáliai sajtóhírek szerint.

A rendőrség közleménye szerint a Lazio csapatkapitányát, Stefano Maurit már le is tartóztatta a rendőrség, és minél előbb ki is akarja hallgatni, csakúgy, ahogyan a Genoa korábbi középpályását, Omar Milanettót (aki jelenleg a Serie B-s Padovát erősíti).

A Belügyminisztérium által felállított különleges nyomozócsoport 30 házat fog átkutatni, köztük élvonalbeli és másodosztályú klubok játékosainak, edzőinek és stábtagjainak otthonát.

Magyar szála is van az olaszországi bundabotránynak, öt magyar érintettet – akik tagjai annak a 19 embernek, akiket az olasz sajtó szerint már letartóztattak – említenek a beszámolók. K. Zoltán, L. Mátyás és S. László neve már ismert a magyarországi nyomozás kapcsán, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak, B. Istvánt azonban tanúként hallgatta ki a magyar ügyészség.

Az ötödik magyar érintett az olasz sajtóban megjelentek szerint S. László, aki 2008 és 2010 között a Ladánybene labdarúgója volt, és a Bács-Kiskun megyei I. osztályú csapatnál együtt futballozott K. Zoltánnal és L. Mátyással.

Az olasz sportnapilap beszámolója szerint a fent említett 19 letartóztatott között ott van még Cristian Bertani, a Sampdoria támadója, Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (a Torino korábbi támadója), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (nyaralás közben tartóztatták le, a román Petrolul Ploiesti kapusa), Ivan Tisci (sportigazgató). Victor Gatti bergamói sofőr, illetve Philipp Carobbio letartóztatását kérte az ügyészség.

„A cremonai, a brescia, az alessandriai és a bolognai ügyészség együttes erővel nyomoz az ellen a bűnügyi szervezet ellen, amely mérkőzéseket befolyásolt Olaszországban és több külföldi országban. A letartóztatottak között van már Stefano Mauri, a Lazio játékosa és Omar Milanetto, a Genoa korábbi futballistája″ – olvasható a cremonai ügyészség közleményében.

Sergio Pellissier, a Chievo támadója is gyanúba keveredett, veronai lakását hétfőn kora reggel kutatták át, csakúgy, ahogyan az ascolis Andrea Sonciniét. Az ügyészség eddig 26 számítógépet és egy iPadet foglalt le, illetve egy USB háttértárolót.

Joelson Inaciót és Luca Burinit is letartóztatták, Robert Martin nyomozó pedig elővigyázatossági okokból arra kérte az ügyészséget, hogy vegye őrizetbe Guiseppe Scullit, a Genoa játékosát. További három mérkőzés vált gyanússá (Lazio–Genoa 4–2, Lecce–Lazio 2–4, Novara–Siena 2–2), ráadásul mindhárom meccsel kapcsolatban bizonyítékokat is találtak.

Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya ma kihirdeti az Eb-re utazó 23 fős keretét, a cremonai ügyészség pedig sajtótájékoztatót tart a nyomozással kapcsolatban...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik