A kupában is Inter-Roma párharc a trófeáért

Vágólapra másolva!
2010.04.21. 20:10
null
Ünnepelhettek a fővárosi drukkerek: az AS Roma megőrizte esélyét a duplázásra (Fotó: Action Images, archív)
Az Internazionale után az AS Roma is bejutott a labdarúgó Olasz Kupa döntőjébe, miután hazai pályán kiharcolt kétgólos előnyéből egyet megőrzött az Udinese ellen. Az udineiek későn kapták el a fonalat, és Sánchez gólja után hiába dolgoztak ki több helyzetet, nem tudták begyötörni a második gólt.

Az első félidőben a meglehetősen foghíjas Friuli lelátóján helyet foglaló drukkerek azt kapták, ami várható volt: kedvenceik rendületlenül (de kevésbé veszélyesen) próbálkoztak, míg a fővárosiak 2–0-s előnyük birtokában visszaálltak, és rendre blokkolták a kísérleteket.

Szünet után Sánchez beadása után Di Natale és Pepe is hoppon maradt, az 51. percben pedig Júlio Sergiónak kellett mentenie Di Natale elől.

Ezt követően jobbára csak távoli lövések maradtak az udineiekre, míg a másik oldalon a Luca Tonit váltó Ménez indult hosszú szólóra, de fennakadt Zapatán. Az Udinesében semmi átütőerő nem volt, a rómaiak gyakorlatilag kényelmesen (és magabiztosan) őrizték az első mérkőzésen megszerzett fórt.

A magabiztosság egészen a 80. percig tartott, amikor Alexis Sánchez a jobb oldalon mellre vett egy labdát, betört a tizenhatoson belülre, lövése pedig a hálóban kötött ki – megszerezte a vezetést az Udinese és még volt (ha nem is bőven) idő a második találat megszerzésére.

A 84. percben második sárga lapja után kiszállt Cassetti a további küzdelmekből – ahhoz képest, hogy a „farkasok" milyen jól álltak néhány perce, jelentősen romlott a helyzetük.

A vérszemet kapott udineiek Corradi révén kis híján egyenlítettek, de Nicolás Burdisso óriásit mentett. A 86. percben megint az Udinese kilencese kevert bajt, de nem tudta bevenni Júlio Sergio kapuját, a nyomás viszont ekkor már igen nagy volt a rómaiakon.

A brazil kapusnak továbbra is volt dolga bőven, időnként óriási káosz uralkodott a rómaiak tizenhatosán belül. A 88. percben egy felívelt labdára a dél-amerikai rosszul jött ki, de megúszta, mert Corradi csúsztatása magasan a kapu fölött ment el – az Udinese nyolc perc alatt több helyzetet alakított ki, mint amennyi az első nyolcvan percben volt a meccsen.

Négy perc volt a hosszabbítás, ezt Corradi és Pepe is egy-egy lehetőség elpuskázásával „ünnepelte meg", mindent beleadva támadtak a hazaiak. Sikertelenül: a Roma ugyan majdnem bajba került, de kivédekezte a hátralevő perceket, így a döntőben hazai pályán, az Olimpicóban vívhat meg a trófeáért az Interrel.

UDINESE–AS ROMA 1–0
 

 

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Udinese–AS Roma 1–0 (A. Sánchez 81.)
Tj: a Roma, 2–1-es összesítéssel
A döntőt május 5-én, a római Olimpicóban játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik