A Juventus magyar védőjének kettős öröme

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 20:32
null
Varga Attila a Juventus mezében (Fotó: vas.cas.sk)
Kiváló hétvégéje volt Varga Attilának, a Juventus magyar labdarúgójának, ugyanis a torinói együttes bebiztosította bajnoki címét a Serie A-ban, míg a szlovák U17-es válogatott a tőketerebesi születésű védővel a soraiban Ausztria legyőzésével kezdett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A 17 éves védővel az uefa.com készített interjút.

 

 

 

„Beszéltem telefonon a csapattársakkal. Ők ünnepeltek Torinóban, én pedig a srácokkal Szlovákiában – mondta az uefa.com-nak a Juventus utánpótláscsapatában játszó Varga Attila az osztrákok legyőzése után. – Élveztem a mérkőzést, hittünk benne, hogy gólt szerzünk, és így is lett."

A kiváló felépítésű és jó képességű Varga az MFK Zemplín Michalovcében kezdte pályafutását, majd az olasz Juventushoz igazolt. Példaképe a Liverpool szlovák válogatott védője, Martin Skrtel.

„Elégedett vagyok. A klubvezetés, az edzői stáb, mindenki nagyon profi. Szeretek a Juventusban futballozni. Kezdetben nehéz volt, 16 évesen el kellett hagynom az otthonom, nem beszéltem a nyelvet, de már sokkal könnyebb – mondta beilleszkedésével kapcsolatban a 17 éves belső védő. – Beszélek olaszul, vannak barátaim és hozzászoktam az itteni élethez. Persze hiányzik a családom, de ez az élete egy profi labdarúgónak, meg kell szokni."

POGBA: EGY KIS ADALÉK

Paul Pogba a Palermo elleni bajnokin Salvatore Aronica irányába köpött, amiért a játékvezető kiállította, az olasz szövetség pedig három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. Ez azt jelenti, hogy a francia futballista idénye véget ért.

Varga szeme előtt ott lebeg Paul Pogba példája is, aki nagyon fiatalon került be a Juventus első csapatába. A 17 esztendős szlovák U-válogatott védő még sokáig szeretne a torinói bajnokcsapatnál futballozni.

„Időről időre az első csapattal edzek. Pogba nagyszerű futballista, tehetséges srác. A felnőttek közül mindenki támogat minket, és Paul példája is bizonyítja, hogy a kemény munkának meglehet a gyümölcse. Keményen dolgozom, van rá esélyem, hogy felkerüljek az első csapathoz. Ez biztató" – zárta mondandóját Varga Attila.

Mint azt korábban megírtuk, annak idején az olasz sajtóban egy játékosmegfigyelő az akkor még csak Juve-kiszemelt futballista kiváló fizikai adottságait emelte ki. Vargának a beszámolók szerint kiváló a koordinációs képessége, jól helyezkedik a pályán, gyors, a levegőben és a földön egyaránt labdabiztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik