A Dáma után a Makrancos és a Mimóza is az Öreg Hölgyé

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.04. 21:31
null
Adrien Rabiot megérkezett álmai klubjába... (Fotó: dkoing.it)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez alól valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt. És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, az első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é.

 

Természetesen kezdjük most is a bajnokkal az olaszországi, sajnos csak virtuális utazásunkat. A JUVENTUS az előző idényben beleadott apait-anyait, pontosabban anyagilag a végsőkig kifeszítette magát Cristiano Ronaldo megvételével, nem is annyira a 117 millió eurós vételárral, hanem a gigászi, évi harmincmillió eurón felüli fizetéssel és bónuszokkal. Mellette érkezett ingyen Emre Can, 40.4 millió euróért a jobb oldali mindenes Joao Cancelo, akkor volt aktuális negyvenmilliót fizetni a Bayern Münchennek Douglas Costáért, 35 millióért tért meg a hűtlen gyermek, Leonardo Bonucci, és 12 millióért érkezett egy remek olasz kapus, Mattia Perin – miközben Gianluigi Buffon mellett csak Mattia Caldara, Rolando Mandragora és Gonzalo Higuaín alkotta a veszteséglistát.

A kötelező bajnoki cím mellett azonban a természetes módon legnagyobb célt, a Bajnokok Ligája-aranyat nem érte el a Juve, ez természetes módon a vezetőedző, Massimiliano Allegri bukását jelentette. Külön fájdalomként a hazai kupából kiütötte őket az idény meglepetéscsapata, az Atalanta, még a negyeddöntőben.

Az új mester némi meglepetésre a sokak szerint a Chelsea-ben a helyét látványosan nem találó Maurizio Sarri lett, akit talán némi örömmel engedtek el az angolok. Sarri kinevezésének különös ízét az adja, hogy az északi csapatok örök ellenfelét, a Napolit vezette legutóbb odahaza, és többször is éles megjegyzéssel illette a Juventust és az általa feltételezett Juventus-háttérszelet. Ritka eset, amikor egy edző neve mögé is összeget írhatunk: a Chelsea ötmillió eurót kért és kapott Sarri átadásáért!

Sarri kezdetnek körüludvarolta CR-t, de tegye fel gyorsan a kezét, aki nem ezzel kezdte volna torinói működését, majd egy teljesen új középpályás tengelyt kapott vezetőitől: ingyen érkezett a PSG-től a modern labdarúgás egyik jellegzetes alakja, Adrien Rabiot, aki Párizsban minden keresztpasszért legszívesebben 13 ezer eurót kért volna, szerelésenként egy bronzszobrot bármelyik központi parkban, góllövésenként nyolc jobbágytelket, mesterhármasért az első éjszaka jogát egy külvárosi utcában, a BL-arany elérésekor visszaállíttatta volna magának a kilencedet, ha ott gólt lő, a dézsmaszedést minden szüretkor.


Sokat írtunk már róla, Rabiot ügynöke édesanyja, és ritkán van jó vége a nagy családi-üzleti kapcsolatoknak, lásd például Neymart. Rabiot-né szerződéshosszabbítási tárgyalások ürügyén sikerrel elmarta gyermekét a PSG-től, de elvariálta a Barca-szálat is, ahol magáért a tárgyalásért is kért a gondoskodó szüle pármillió eurót. Hiába no, ebben a fene nagy melegben nehogy már ingyen dobálózzon a millió eurókkal az ember!

Rabiot és Rabiot néni a Juventus estében már célba talált, a tízmillió eurós aláírási bónusz mellett évi nettó hétmillió eurót keres a következő négy évben, plusz különböző jutalmak (a magunk részéről a búcsúcédulák visszaállítását várjuk). Párizsban sem élt rosszul, évi csaknem négymilliót húzott klubjától – Neymar havonta kap majdnem ennyit, Mbappé két és fél havonta. A „Rabiot-banda” a Barcától és a PSG-től is évi tízmilliót kért, de sem ők, sem a Real Madrid, Manchester United, Bayern München trió nem adott ennyit.

„Zlatan Ibrahimovic tisztelte őt, úgy hívta, Kis Rabiot, elismerte a képességeit. Adrien heves vérmérsékletű, de ez kell is egy nagy klubnál. Nem egy tipikus tízes, mint Platini, vagy kreatív középpályás, mint Zidane. Hátrábbról indul, nagyszerű képességei a védelemnek és a támadósornak is hasznára válnak” – méltatta őt egykori főnöke, Laurent Blanc.

Nagy kérdés, mire lesz képes a féléves hercehurca és kényszerpihenő (Rabiot-gaga) után, a kihagyás a karrierre kedvező hatásairól Arda Turan és Aleix Vidal is sokat tudna mesélni, illetve nem kapnak-e sokan kedvet a nagy tudású fiatalok közül ahhoz, hogy minden szerződéshosszabbítás előtt mérhetetlen követelésekkel álljanak elő, és aztán leálljanak egy fél évre, hogy kifusson a szerződésük (Rabiot-k legyünk és szabadok?).


Szintén nem kell hó elején az egyenlegét szuggerálnia lapos pillantásokkal Rabiot új párjának, a walesi Aaron Ramsey-nak, aki évi 6.9 millió eurót keres majd 2023-ig, értéke azonban Rabiot-énál is nagyobb, negyvenmillió – egy zsák egyeuróst illene elvinnie a Juve vezetőségének egy bizonyos John Bosmannak. Ami a veszélye a Ramsey-transzfernek, az a középpályás sérülékenysége, szegény 2013 legvége óta 13 alkalommal szenvedett komolyabb sérülést (a combizma az Achilles-sarka), összesen 443 napot hagyott ki – most legalább kiderül, hogy az Arsenal ilyen peches-e, vagy a walesi.

A Transfermarkt számításai szerint ilyen értékes játékos még soha nem igazolt át ingyen a Juventushoz.

Ramsey-ért azt Arsenal a télen húszmillió eurót kért, de az ötmilliós ajánlatukkal akkor felsülő torinóiak bölcsen kivártak – az ingyentranszfer elméleti síkjait jelzi azért, hogy az Arsenal közleménye szerint 3.7 milliót csak kapnak az olaszoktól „regisztrációs költségként”, ez július 10-én esedékes, az aláírási pénz kilencmillió euró, sőt az angol média szerint a középpályás évi egymillió euró körüli bónuszt kap 2023-ig, ha bizonyos számú mérkőzésen pályára lép. Ramsey így akár háromszor annyit is kereshet, mint korábban.

Nem lesz olcsóbb tehát Rabiot-nál, a franciához képest mégis mennyivel kisebb hercehurca után érkezett!

Ha a vérbeli középpályásokat megnézzük a Juvénél, akkor érdekes megállapítást tehetünk: Pjanicért 32 millió eurót, Bentancurért 12.5 milliót, Matuidiért 25 millió eurót fizetett a klub, Khedira, Rabiot, Emre Can és Ramsey viszont ingyen érkezett. Mestermunka.


A harmadik új fiú egy bal oldali mindenes, a Roma-nevelés Luca Pellegrini, a húszéves olasz 22 millió euróért érkezett, legalábbis papíron, mert a Juve feláldozta érte a rutinos Leonardo Spinazzola játékjogát, papíron 29.5 millióért. Nagy kérdés, ki járt jobban: a Farkasok kaptak egy azonnal bevethető, ereje teljében lévő, olasz válogatott, több poszton és több szélen bevethető spílert. Akivel évek óta látványosan nem tudott mit kezdeni a Juve – a kis Pellegriniben is nagy a potenciál, kérdés, megkapja-e az ebben az életkorban nélkülözhetetlen fontosságú játékperceket, illetve hol is kerül erre sor? Pellegrini miatt a brazil Rogériót átengedte a Juventus a „második csapathoz”, a Sassuolóhoz.

A négyszeres válogatott erőközéppályást, Stefano Sturarót 16.5 millióért elvihette a Genoa, a roppant tehetséges kapusért, Emil Auderóért húszmilliót adott a Sampdoria, az U21-es válogatott szélsőért, Riccardo Orsoliniért tizenötöt a Bologna, a középcsatár Andrea Favilliért hetet a Genoa (tavaly ötért kapta kölcsön), a volt U20-as válogatott Luca Barloccót ingyen elvihette a Vicenza, a középső védőt, a Sassuolóval 9.5 millió értékben megforgatott Luca Marronét most egymillió euróban számították meg a Hellas Veronának, a csatár Alberto Cerri összesen tízszer ennyibe került a Cagliarinak.

Martín Cácerest visszaküldték a Lazióhoz, a veterán, 38 esztendős Andrea Barzagli visszavonult, tehát védőket még mindenképpen kell vennie a klubnak.

Kölcsönből tért vissza szintén a tavaly kétmillió euróért vett támadó mindenes, Leonardo Mancuso, kollégája, a 23 millióért vett Marko Pjaca, a januárban négymillióért megvett szűrő, Daouda Peeters, és megjött a Chelsea-től Gonzalo Higuaín, aki így ismét együtt dolgozhat kedvenc mesterével, Sarrival. Nagy kérdés, mi lesz az argentinnal: ahhoz nagyon drágán (90 millióért, kilencért kérte kölcsön a Milan, kilencért a Chelsea) vették, hogy elkótyavetyéljék, ahhoz már túl idős (decemberben 32 lesz), hogy nagy pénzt kapjanak érte, és mivel Milánóban nyolc, Londonban öt gólt termelt, közepes összegekért sem lehet eladni őt. Éves fizetése (7.7 millió euró) meg túl magas ahhoz, hogy a kispadon ücsörögjön… Olasz lapok szerint Sarri mester nem ragaszkodik hozzá.

Fel is vetődött, hogy elcseréljék őt a Romával a nagy tehetség Nicolo Zaniolóra, vagy 12 millió euróért kölcsönvegye őt a Roma, ahol azt az Edin Dzekót helyettesíthetné, akire az Inter vette ki a hálóját – merthogy Mauri Icardit csábítja a Juventus…

Az Inter felvette állítólag, hogy elcseréli őt a Manchester Uniteddal Romelu Lukakura, de Icardi nemet mondott, mert ha mennie kell, a Juvét választja, ráadásul felesége-ügynöke, Wanda asszony új televíziós műsort indít, ez egy évig Olaszországhoz köti őket. A minden lében kanál olasz sajtó fel is vetett egy tényleg kézenfekvő Icardi, Dybala cserét; hogy, hogyan nem, a Juve-sportigazgató Fabio Paratici beugrott Icardiékhoz Ibizára, hogy valami okból megzavarja a családi vakációzást.

Befuthat még: egy Dybala, Paul Pogba csere, Mino Raiola legnagyobb örömére.

Zaniolóért külön is tett egy 35 millió eurós ajánlatot a Juventus, de nem nyert, az új középcsatár egyébként Cristiano Ronaldo lesz, Sarri át is nevezte őt CR7-ről CR9-re.

 

A másik nagy téma Gianluigi Buffon visszatérése: a Juve a hírek szerint évi négymilliós fizetéssel csábította vissza, jövőre meg adna neki egy vezetői széket, ezért is nem meglepő, hogy hamar megegyeztek a felek a Leeds United, a Porto és pár olasz csapat csábítása ellenére is.

Felmerült még: Isco, a 15 millióért kért Flamengo-karmester, Reinier Jesus (a brazilok 35 milliót kérnek érte), a firenzei Federico Chiesa (elnöke szerint a támadó egy évig még biztosan marad a Fiorentinában), a nagy Sarri-kedvenc Elseid Hysaj (ha nem éppen a Juve kérné...), a másik edzőlíbling Jorginho, a tottenhames, 25-28 millióért állítólag vihető Kieran Trippier, a Genoa Giorgio Chiellini által nagyon megdicsért bekkje, Cristian Romero, a Marca szerint Gareth Bale és a barcás Nélson Semedo.

Az évi négymillió eurót kereső, 33 éves Mario Mandzukic körül a Lazio legyeskedik, Joao Cancelóért némi pénzt és Danilót adná a Manchester City, Matuidit a Monaco hívja, Leonardo Bunuccit meg a City és PSG.

A nagy nyári transzferszaga idén az Ajax védőüstököséé, Matthijs de Ligté, akiért a Juve első konkrét ajánlata 70 millió euró, a 19 éves játékosnak meg évi húszmilliót kínált az olasz sajtó szerint, bár szerintünk ez bruttó összeg lehet (más források szerint ez évi 12 millió nettóban, de már a bónuszokkal egyetemben). De Ligtet hívja a PSG és a Barcelona is, ám egy holland lap szerint a hátvéd CR9 miatt az olaszokat választja.

Az Ajaxszal kapcsolatban még öt- vagy tízmilliós bónuszokról lehet olvasni, de felmerült, hogy Mino Raiola párfogolját, Moise Keant is odaadják De Ligtért cserébe, harmincmilliós árban, visszavásárlási opcióval. Eme kitétel Raiolának természetesen elfogadhatatlan, mert ebből nyilván semmi jutaléka nem lenne. Az ügynök segíti egyébként De Ligtet is, Raiola annak idején Pogba eladásából ötvenmillió euróval részesült (és az MU még kétmilliót saját magának utalt a 105 millió euróból nevelési költség címén).

Tényleg csak az érdekesség kedvéért, tartsunk egy sajtóbeli kiszemelt-leltárt! Értelmezés saját felelősségre, következtetések levonása saját magunkban: Mathis Rayan Cherki (Lyon, irányító), Hamza Rafia (Lyon, középpályás), Lorenzo Pellegrini (Roma, középpályás), Juan Castillo (Chelsea U23, balhátvéd), Alessio Romagnoli (Milan), Philippe Coutinho (Barcelona), Leroy Sané (City), Amine Gouiri (Lyon, középcsatár), Merih Demiral (Sassuolo, védő), Yéremi Pino (CD Roda, támadó), Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio), Matteo Darmian (Manchester United), Dany Mota (Virtus Entella, csatár), Dwight McNeil (Burnley, balszélső), Davide Frattesi (Sassuolo, középpályás), Joël Ribeiro (Lausanne, középpályás), Gianmarco Cangiano (Roma U19, szélső), Pietro Rovaglia (Chievo, csatár), Rekeem Harper (West Bromwich, középpályás), Theo Hernández (Real Madrid), Joachim Andersen (Sampdoria, védő), Marquinhos (PSG), Hamed Junior Traore (Empoli, középpályás), Marcelo (Real Madrid), Dejan Kulusevski (Atalanta U19, középpályás), Sandro Tonali (Brescia, középpályás), Emerson Palmieri (Chelsea), Jérome Boateng (Bayern München), Leonardo Campana (Barcelona SC, csatár), Cristiano Piccini (Valencia, jobbhátvéd) és Gianluca Mancini (Atalanta, középhátvéd).

A legmeglepőbb pletyka egyébként a volt juvés és volt újpesti támadó, Mbaye Diagne (Galatasaray) visszahívásának lehetősége!

SERIE A
ÁTIGAZOLÁSOK, 2019 NYARA

ATALANTA

Érkezett: Luis Muriel (Sevilla, 15 000 000 euró), Marco Varnier (Cittadella, kölcsön után végleg, 5 000 000
Kölcsönből vissza: Borisz Radunovics (Cremonese), Gaetano Monachello (Pescara), Marco Sportiello (Frosinone), Marco D'Alessandro (Udinese), Federico Mattiello (Bologna), Nicolas Haas (Palermo), Luca Valzania (Frosinone), Emanuele Suagher (Carpi ), Filippo Melegoni (Pescar), Alberto Dossena (Pistoiese), Marco Carraro (Perugia), Christian Capone (Pescara), Marco Tumminello (Lecce), Fabio Eguelfi (Livorno), Andreas Cornelius (Bordeaux), Davide Agazzi (Livorno), Luca Vido (Perugia)
Távozott: Franck Kessié (Milan, kölcsön után végleg, 24 000 000), Bryan Cristante (Roma, 21 000 000), Andrea Petagna (SPAL, kv., 12 000 000), Alberto Almici (Hellas Verona, kv., 500 000), Emanuele Suagher (Ternana, ingyen)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (SPAL),Federico Mattiello (Cagliari, 600 000)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea)

BOLOGNA
Érkezett: Riccardo Orsolini (Juventus, kölcsön után végleg, 15 000 000), Roberto Soriano (Villarreal, kv., 7 500 000), Nicola Sansone (Villarreal, 7 500 000), Mattia Bani (Chievo, 2 500 000), Danilo (Udinese, kv.), Stefano Denswil (FC Bruges, 6 000 000), Jerdy Schouten (Excelsior, 3 000 000),Tomijaszu Takehiro (St. Truiden, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Luca Rizzo (Carpi), César Falletti (Palermo), Felipe Avenatti (Kortrijk), Kingsley Michael (Perugia)
Távozott: Alex Ferrari (Sampdoria, kv., 4 500 000), Sebastien De Maio (Udinese, kv., 1 000 000), Rodrigo Palacio (szerződése lejárt), Emil Krafth (Amiens, 2 000 000),Felipe Avenatti (Standard Liege, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Lyanco (Torino), Simone Edera (Torino), Federico Mattiello (Atalanta)

BRESCIA
Érkezett: Bruno Martella (Crotone, 800 000), Ales Mateju (Brighton, kv., 3 000 000), Florian Ayé (Clermont Foot, 2 000 000)
Távozott: Biagio Meccariello (Lecce, kv., 100 000), Alberto Boniotti (szerződése lejárt)
Kölcsönből vissza: Luca Tremolada (Virtus Entella), Bruno Martella (Crotone), Simone Romagnoli (Empoli), Alejandro Rodríguez (Chievo)

CAGLIARI
Érkezett: Alberto Cerri (Juventus, kv., 9 000 000), Christian Oliva (Club Nacional, kv., 5 000 000), Fabrizio Cacciatore (Chievo, 800 000)
Kölcsönbe:Federico Mattiello (Cagliari, 600 000)
Kölcsönből vissza: Fabrizio Caligara (Olbia), Marko Pajac (Empoli), Alessandro Capello (Padova), Han Kvang Szon (Perugia), Sebastian Walukiewicz (Pogon Szczecin), Niccolo Giannetti (Livorno), Santiago Colombatto (Hellas Verona), Damir Ceter (Olbia)
Távozott: Darijo Srna (visszavonult), Simone Padoin (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Damir Ceter (Chievo)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Roma), Cyril Théréau (Fiorentina)

FIORENTINA
Érkezett: Aleksza Terzics (Czvena zvezda, 1 700 000), Pietro Terracciano (Empoli)
Kölcsönből vissza: Gaetano Castrovilli (Cremonese), Riccardo Sottil (Pescara), Luca Ranieri (Foggia), Andrés Schetino (Cosenza), Cyril Théréau (Cagliari), Lorenzo Venuti (Lecce), Sebastián Cristóforo (Getafe), Valentin Eysseric (Nantes), Jaime Báez (Cosenza), Gabriele Gori (Livorno), Riccardo Saponara (Sampdoria), Szymon Zurkowski (Górnik Zabrze), Jacob Rasmussen (Empoli), Petko Hrisztov (Ternana), Bartlomiej Dragowski (Empoli)
Távozott: Christian Nörgaard (Brentford, 3 500 000), Vincent Laurini (Parma, 5 000 000)
Kölcsönbe: Alban Lafont (Nantes), Rafik Zekhnini (Twente),Martin Graiciar (Sparta Praha)
Kölcsönből vissza: Kevin Mirallas (Everton), Luis Muriel (Sevilla), Gerson (Roma), Edimilson Fernandes (West Ham), Marko Pjaca (Juventus), Pietro Terracciano (Empoli)

GENOA
Érkezett: Stefano Sturaro (Juventus, kv., 16 500 000), Luca Mazzitelli (Sassuolo, kv., 8 000 000), Ionut Radu (Inter, kv., 8 000 000), Andrea Favilli (Juventus, kv., 7 000 000), Lukas Lerager (Bordeaux, kv., 6 000 000), Pawel Jaroszynski (Chievo, 4 000 000), Cristián Zapata (Milan, i.),Sinan Gümüs (Galatasaray, i.), Nicholas Rizzo (Inter, 2 500 000)
Kölcsönbe: Andrea Pinamonti (Inter),Antonio Barreca (Monaco)
Kölcsönből vissza: Paolo Ghiglione (Frosinone), Mattia Zennaro (Venezia), Luca Rossettini (Chievo), Sandro (Udinese), Marcos Curado (Crotone), Dzsavad el-Jamik (Perugia), Lukas Zima (Livorno), Claudio Spinelli (Argentinos Juniors), Raúl Asencio (Benevento), Romulo (Lazio), Petar Brlek (Lugano), Filip Jagiello (Zaglebie Lubin), Thomas Rodríguez (La Calera)
Távozott: Eddie Salcedo (Inter, kv., 8 000 000), Luca Zanimacchia (Juventus U23, kv., 4 000 000), Nicolás Spolli (Crotone, kv., 400 000), Darko Lazovics (szl.), Miguel Veloso (szl.)
Kölcsönbe: Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata)
Kölcsönből vissza: Pedro Pereira (Benfica), Giuseppe Pezzella (Udinese), Daniel Bessa (Hellas Verona), Esteban Rolón (Málaga)

HELLAS VERONA
Érkezett: Pawel Dawidowicz (Benfica B, kv., 3 500 000), Samuel Di Carmine (Perugia, kv., 2 500 000), Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb, 2 100 000), Antonio Di Gaudio (Parma, kv., 1 500 000), Antonino Ragusa (Sassuolo, kv., 1 000 000), Luca Marrone (Juventus, kv., 1 000 000), Alberto Almici (Atalanta, kv., 500 000), Davide Faraoni (Crotone, kv., 300 000)
Kölcsönből vissza: Daniel Bessa (Genoa), Karamoko Cissé (Carpi), Nícolas (Udinese)
Távozott: Mattia Valoti (SPAL, kv., 3 000 000), Mohamed Faresz (SPAL, kv., 2 700 000), Antonio Caracciolo (Cremonese, 400 000), Matteo Bianchetti (szl.)
Kölcsönbe: Karim Laribi (Empoli)
Kölcsönből vissza: Ryder Matos (Udinese), Samuel Gustafson (Torino), Santiago Colombatto (Cagliari), Gianni Munari (Parma)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Valentino Lazaro (Hertha, 22 000 000), Matteo Politano (Sassuolo, kv., 20 000 000), Eddie Salcedo (Genoa, kv., 8 000 000), Gabriel Brazao (Parma, 6 500 000), Diego Godín (Atlético Madrid, i.)
Kölcsönbe:Stefano Sensi (Sassuolo, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Cremonese), Alessandro Bastoni (Parma), Michele Di Gregorio (Novara), Andrew Gravillon (Pescara), Axel Bakayoko (St. Gallen), Federico Dimarco (Parma), Andrea Pinamonti (Frosinone), Marco Sala (Arezzo), Yann Karamoh (Bordeaux), Xian Emmers (Cremonese)
Távozott: Zinho Vanheusden (Standard Liege, kv., 12 600 000), Ionut Radu (Genoa, kv., 8 000 000), Marco Sala (Sassuolo, 5 000 000), Andrea Adorante (Parma, 5 000 000), Cristian Ansaldi (Torino, kv., 2 500 000), Rey Manaj (Albacete, kv., 2 500 000), Nicholas Rizzo (Genoa, 2 500 000),Michele Di Gregorio (Pordenone)
Kölcsönbe: Andrea Pinamonti (Genoa )
Kölcsönből vissza: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Cédric Soares (Southampton), Keita Baldé (Monaco)

JUVENTUS
Érkezett: Gianluigi Buffon (PSG, i.), Luca Pellegrini (Roma, 22 000 000), Aaron Ramsey (Arsenal , i.), Adrien Rabiot (PSG, i.), Merih Demiral (Sassuolo, 18 000 000), Gianluigi Buffon (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Fiorentina), Gonzalo Higuaín (Chelsea), Leonardo Mancuso (Pescara)
Távozott: Leonardo Spinazzola (Roma, 29 500 000), Emil Audero (Sampdoria, kv., 20 000 000), Stefano Sturaro (Genoa, kv., 16 500 000), Riccardo Orsolini (Bologna, 15 000 000), Alberto Cerri (Cagliari, 9 000 000), Andrea Favilli (Genoa, 7 000 000), Luca Marrone (Hellas Verona, 1 000 000), Rogério (Sassuolo), Andrea Barzagli (vv.)
Kölcsönből vissza: Martín Cáceres (Lazio)

LAZIO
Érkezett: Pedro Neto (Braga, kv., 8 500 000), Bruno Jordao (Braga, kv., 4 500 000), Denis Vavro (Köbenhavn, 10 500 000), Luca Germoni (Virtus Entella), Bobby Adekanye (Liverpool U23)
Kölcsönből vissza: Ivan Vargic (Anorthosis), Alessandro Murgia (SPAL), Simone Palombi (Lecce), André Anderson (Salernitana), Ricardo Kishna (Den Haag), Martín Cáceres (Juventus), Tiago Casasola (Salernitana), Djavan Anderson (Salernitana), Davide Di Gennaro (Salernitana), Joseph Marie Minala (Salernitana), Cristiano Lombardi (Venezia)
Távozott: Mattia Sprocati (Parma, 2 300 000), Martín Cáceres (szl.), Dusan Baszta (szl.)
Kölcsönbe:Simone Palombi (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

LECCE
Érkezett: Romario Benzar (FCSB, 2 000 000), Brayan Vera (Leones, 800 000), Panajotisz Tahtszidisz (Nottingham Forest, kv., 500 000), Biagio Meccariello (Brescia, kv., 100 000), Jevhen Sahov (PAOK Szaloniki, i.), Gabriel (Perugia, i.)
Kölcsönből vissza: Stefano Pettinari (Crotone)
Távozott: Salvatore Caturano (Virtus Entella, 200 000), Luca Di Matteo (szl.), Andrea Arrigoni (szl.), Cesare Bovo (vv.), Pedro Costa Ferreira (szl.)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Venuti (Fiorentina), Marco Tumminello (Aalanta), Manuel Scavone (Parma), Simone Palombi (Lazio)

MILAN
Érkezett: Franck Kessié (Atalanta, kv., 24 000 000), Rade Krunic (Empoli, 8 000 000), Theo Hernández (Real Madrid, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: André Silva (Sevilla), Stefan Simic (Frosinone), Matteo Gabbia (Lucchese)
Távozott: Manuel Locatelli (Sassuolo, 10 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, 4 500 000), Stefan Simic (Hajduk Split), Andrea Bertolacci (szl.), José Mauri (szl.), Ignazio Abate (szl.), Riccardo Montolivo (szl.), Cristián Zapata (Genoa, i.), Stephan El Shaarawy (Sanghaj Senhua, 16 000 000)
Kölcsönből vissza: Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

NAPOLI
Érkezett: Konsztantinosz Manolasz (Roma, 36 000 000), Alex Meret (Udinese, 22 000 000), Giovanni Di Lorenzo (Empoli, 8 000 000), David Ospina (Arsenal, kv., 3 500 000), Oresztisz Karnezisz (Udinese, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Tonelli (Sampdoria), Zinédine Machach (Carpi), Marko Rog (Sevilla), Alberto Grassi (Parma), Luca Palmiero (Cosenza), Leandrinho (Atlético Mineiro), Amato Ciciretti (Ascoli), Roberto Inglese (Parma), Luigi Sepe (Parma), Gennaro Tutino (Cosenza), Carlos Vinícius (Monaco)
Távozott: Amadou Diawara (Roma, 21 000 000), Roberto Insigne (Benevento, kv., 1 500 000), Raúl Albiol (Villarreal, 5 000 000), Igor Lasicki (Pogon Szczecin, 100 000)

PARMA
Érkezett: Andrea Adorante (Inter, 5 000 000), Mattia Sprocati (Lazio, 2 300 000), Vincent Laurini (Fiorentina, 5 000 000), Kastriot Dermaku (Cosenza, i.), José Machín (Pescara, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessio Da Cruz (Spezia), Yves Baraye (Padova), Manuel Scavone (Lecce), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona ), Gianni Munari (Hellas Verona)
Távozott: Gabriel Brazao (Inter, 6 500 000), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona, 1 500 000), Jonathan Biabiany (szl.), Massimo Gobbi (szl.), Gianni Munari (szl.), Luca Rigoni (szl.)
Kölcsönből vissza: Federico Dimarco (Inter), Alberto Grassi (Napoli), Roberto Inglese (Napoli), Luigi Sepe (Napoli), Alessandro Bastoni (Inter)

ROMA
Érkezett: Leonardo Spinazzola (Juventus, 29 500 000), Bryan Cristante (Atalanta, kv., 21 000 000), Amadou Diawara (Napoli, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (Sao Paulo), Umar Sadiq (Perugia), Elio Capradossi (Spezia), Grégoire Defrel (Sampdoria), Ezequiel Ponce (AEK Athén), Luca Pellegrini (Cagliari), Daniele Verde (Valladolid), Maxime Gonalons (Sevilla), Mirko Antonucci (Pescara), Gerson (Fiorentina)
Távozott: Konsztantinosz Manolasz (Napoli, 36 000 000), Luca Pellegrini (Juventus, 22 000 000), Ezequiel Ponce (Szpartak Moszkva, 3 000 000), Andrea Romagnoli (Szpartak Moszkva, 2 000 000), Daniele De Rossi (szl.)
Kölcsönbe:Umar Sadiq (FK Partizan Beograd, 100 000)

SAMPDORIA
Érkezett: Emil Audero (Juventus, kv., 20 000 000), Jakub Jankto (Udinese, kv., 14 500 000), Alex Ferrari (Bologna, kv., 4 500 000), Fabio Depaoli (Chievo, 4 500 000), Julian Chabot (Groningen, 3 700 000), Morten Thorsby (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe: Gonzalo Maroni (Boca Juniors),Tommaso Augello (Spezia)
Kölcsönből vissza: Vasco Regini (SPAL), Leonardo Capezzi (Empoli), Lorenco Simic (SPAL ), Valerio Verre (Perugia), Giacomo Vrioni (Venezia)
Távozott: Michal Tomic (Zsolna, 250 000), Federico Furlan (Ternana, 190 000), Andrea Tozzo (Ternana, 100 000)
Kölcsönbe: Vid Belec (APOEL Nikosia)
Kölcsönből vissza: Grégoire Defrel (Roma), Riccardo Saponara (Fiorentina), Júnior Tavares (Sao Paulo), Lorenzo Tonelli (Napoli)

SASSUOLO
Érkezett: Manuel Locatelli (Milan, kv., 10 000 000), Merih Demiral (Alanyaspor, kv., 7 000 000), Marco Sala (Inter, 5 000 000), Rogério (Juventus, kv.)
Kölcsönből vissza: Luca Ravanelli (Padova), Kevin-Prince Boateng (Barcelona ), Federico Ricci (Benevento), Nicholas Pierini (Spezia), Marco Pinato (Venezia), Francesco Cassata (Frosinone), Jérémie Broh (Padova), Alessandro Tripaldelli (Crotone), Filippo Bandinelli (Benevento), Davide Frattesi (Ascoli), Timo Letschert (Utrecht), Edoardo Goldaniga (Frosinone), Riccardo Marchizza (Crotone), Cristian Dell'Orco (Empoli)
Távozott: Matteo Politano (Inter, kv., 20 000 000), Luca Mazzitelli (Genoa, kv., 8 000 000), Antonino Ragusa (Hellas Verona, 1 000 000), Merih Demiral (Juventus, 18 000 000)
Kölcsönbe: Jens Odgaard (Heerenveen),Stefano Sensi (Inter, 5 000 000),Luca Ravanelli (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Mauricio Lemos (Las Palmas)

SPAL
Érkezett: Andrea Petagna (Atalanta, kv., 12 000 000), Igor (RB Salzburg, 3 000 000), Mattia Valoti (Hellas Verona, 3 000 000), Mohamed Faresz (Hellas Verona, kv., 2 700 000),Gabriele Moncini (Cittadella, i.)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Dickmann (Novara), Sauli Väisänen (Crotone), Federico Viviani (Frosinone), Mattia Finotto (Cittadella), Bartosz Salamon (Frosinone)
Távozott: Everton Luiz (Salt Lake), Mattia Finotto (Monza, i.)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (Torino), Andrea Fulignati (Ascoli), Alessandro Murgia (Lazio), Lorenco Simic (Sampdoria), Mattia Valoti (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Sporting CP), Vasco Regini (Sampdoria), Lorenzo Dickmann (Novara)

TORINO
Érkezett: Simone Zaza (Valencia, kv., 12 000 000), Ola Aina (Chelsea, kv., 10 000 000), Koffi Djidji (Nantes, kv., 4 500 000), Cristian Ansaldi (Inter, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL), Carlao (APOEL Nikosia), Jacopo Segre (Venezia), Lucas Boyé (AEK Athén ), Simone Edera (Bologna), Vanja Milinkovics-Szavics (Ascoli), Alessandro Buongiorno (Carpi), Samuel Gustafson (Hellas Verona), Lyanco (Bologna)
Távozott: M'Baye Niang (Rennes, 15 000 000), Adem Ljajics (Besiktas, 6 500 000), Danilo Avelar (Corinthians, 2 000 000), Emiliano Moretti (vv.), Carlao (szl.)
Kölcsönbe: Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege)

UDINESE
Érkezett: Sebastien De Maio (Bologna, kv., 1 000 000), Mato Jajalo (Palermo, i.), Rodrigo Becao (Bahia, 1 600 000)
Kölcsönből vissza: Simone Scuffet (Kasimpasa), Mamadou Coulibaly (Carpi), Ryder Matos (Hellas Verona), Darwin Machís (Cádiz), Mauro Coppolaro (Venezia), Ali Adnan (Vancouver), Giuseppe Pezzella (Genoa), Stipe Perica (Kasimpasa), Riad Bajic (Basaksehir), Molla Wagué (Nottingham Forest), Andrija Balic (Fortuna Sittard), Pawel Bochniewicza, kv.)
Távozott: Alex Meret (Napoli, kv., 22 000 000), Jakub Jankto (Sampdoria, kv., 14 500 000), Oresztis Karnezisz (Napoli, kv., 2 500 000), Danilo (Bologna), Valon Behrami (Sion), Ali Adnan (Vancouver Whitecaps), Pawel Bochniewicz (Górnik Zabrze)
Kölcsönbe: Riad Bajic (Konyaspor)
Kölcsönből vissza: Marco D'Alessandro (Atalanta), Nícolas (Hellas Verona), Marvin Zeegelaar (Watford), Ben Wilmot (Watford), Stefano Okaka (Watford), Sandro (Genoa)

Lezárva szerdán délben, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Kv.: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik