A Barca ifjú tehetsége mentett pontot a Fiorentinának

Vágólapra másolva!
2010.02.27. 22:41
null
Lógathatják a fejüket a Lazio játékosai: a 92. percben csúszott ki a kezükből a meccs (Fotó: Imago – archív)
A Barcelonától kölcsönkapott ifjú Keirrison góljával mentett pontot a Fiorentina a Lazio ellen az Olimpicóban az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Két, pocsék formában levő csapat találkozott az Olimpicóban: a Lazio 5, a Fiorentina 4 pontot szerzett a legutóbbi hat mérkőzésén, tehát volt min javítani.

Tétje persze elsősorban a rettenetesen szereplő hazaiak számára volt a meccsnek, hiszen a rómaiak egy sikerrel „előremenekülhettek" a 17. helyről. Ennek érdekében meg is tettek mindent, és már a 7. percben megszerezték a vezetést egy szép (no meg szerencsés) góllal. Bal oldali szöglet után Siviglia sarokkal ért bele a labdába, amely áthullott Frey fölött, a kapufát érintve pontosan a kapu bal oldalába (1–0).

Ezzel a kapu közeli akciók „sora" nagyjából le is zárult az első félidőben, a két csapat összesen négy lövést tudott feljegyezni – a találkozó legjobban középpályán zajló gyömöszkölésként írható le...

A második félidőt lendületesen kezdte a Lazio, de hiába irányított a középpályán, nem tudott ziccert kidolgozni, csakúgy, mint a Fiorentina, amely Marchionni levágódó lövésével veszélyeztetett – azért nem kellett szívgyógyszerhez nyúlni a hazai drukkereknek.

A 65. percben villámgyorsan három szögletet is elvégezhettek a vendégek, és bár zavart tudtak kelteni a Lazio kapuja előtt, nem sikerült begyötörniük a labdát – a gólhoz a legközelebb Bolatti járt, aki az égbe lőtt a kapu helyett.

Tíz perccel később Jovetics hatalmas bombáját kellett védenie Berninek, de a „violák" nem voltak képesek rendszeresen veszélyeztetni. A Lazio darált és hajtott, és úgy tűnt, kibírja a hajrát, még úgy is, hogy Edy Reját elküldte a játékvezető a kispadtól. Az utolsó szó azonban a Barcelonától kölcsönkapott Keirrisoné lett, aki a 92. percben levette a labdát a tizenhatoson belül, majd Berni mellett a kapu bal alsó sarkába lőtt (1–1). Az ifjú brazilnak ez volt az első gólja a firenzeiek színeiben – megérdemelten szerzett pontot a vendégcsapat, amely De Silvestri révén a hármas sípszó előtt még a győzelmet is megcsíphette volna.

Koman Vladimir kezdett a Bariban, amely négygólos vereséget szenvedett Cataniában. A Barinak ez volt sorozatban a negyedik elveszített bajnokija.

Az argentin Adrián Ricchiuti jól eltalált lövéssel korán megszerezte a vezetést a Cataniának, majd a szünet előtt honfitársa, Christian Llama egy ellencsapás végén növelte az előnyt. A második félidő hajrájában két újabb légiós, a csereként beállt japán Morimoto Takajuki, valamint az uruguayi Jorge Andrés Martínez adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek.

Koman Vladimir a szünetig volt a pályán a vendégcsapatban, amely a megelőző hetekben az Atalantától (0–1), a Cagliaritól (1–3) és a Milantól (0–2) is kikapott. A Bariban 0–2-nél, a második félidő derekán Barreto büntetőt hibázott. Másik magyar légiósát, Gosztonyi Andrást nem nevezte a Bari.

SERIE A
26. FORDULÓ
Lazio–Fiorentina 1–1 (Siviglia 7., ill. Keirrison 92.)
KORÁBBAN
Catania–Bari 4–0 (Ricchiuti 4., Llama 40., Morimoto 81., Martínez 91.)

AZ ÁLLÁS
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/26,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik