Vladimir Klicsko a 6. menetben végzett Pianetával

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 22:58
null
Vladimir Klicsko már a 60. győzelmét ünnepelhette (Fotó: Reuters)
Vladimir Klicsko a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoka, a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka szombat este Mannheimben T. K. O.-val legyőzte Francesco Pianetát, ezzel megvédte címeit. Az ukrán óriás a 6. menetben végzett olasz ellenfelével.
1. MENET

A termetre közel egyforma két bokszoló Klicsko (198 cm, 113 kg) és Pianeta (193 cm, 109 kg) a súlycsoporthoz képest gyorsan, aktívan kezdett, az olasz két Klicsko-egyenest is beszedett. Olyan volt, mintha az ukrán edzésen lenne...

2. MENET

Pianeta bátrabban kezdett, Klicsko az esetek többségében elsasszézott az ütések elől, balegyenesekkel válaszolt. A menet végén továbbra is egyértelmű fölényben volt, Pianeta csak menekült.

3. MENET

Az olasz nem tudta elkerülni Klicsko előkészítő ütéseit, amire az ukrán egy-egy jobbegyenest rá tudott még verni. Pianeta messziről próbált indítani, kevés sikerrel. Nem tudott előnyt kovácsolni fordított alapállásából.

4. MENET

A kihívó továbbra sem tudta megtalálni az ütőtávot Klicsko hosszú kezei között, be-beugrott, akkor az ukrán rutinosan lefogta. Egy perccel a menet vége előtt Klicsko egy jobbegyenessel padlóra küldte a kihívót, aki folytatta a küzdelmet, de a címvédő nem finiselte le, inkább csak fárasztotta a megfogott „vadat”.

Ez az Klicsko-ütés is átment a fedezéken
Ez az Klicsko-ütés is átment a fedezéken

5. MENET

A menet elején Pianetára egy bal csapott után ismét számolni kellett, már az is nagy szó volt, hogy állta a sarat. A menet második felében az ukrán nem nagy erejű, de pontos egyenesekkel operált.

6. MENET

Klicsko aktívan lépett fel, de nem törekedett meggondolatlanul a gyors befejezésre. Úgy látszott, dulakodással telik el a menet, de Klicsko egy villámgyors kombináció végén ballal leterítette Pianetát, a mérkőzésvezető számolt, de aztán technikai K. O.-t hirdetett.

Klicsko megszerezte 60. győzelmét, ebből 51 kiütés vagy technikai K. O. Pianeta elvesztette veretlenségét.

A tervek szerint augusztusban Alekszandr Povetkin a következő ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik