Új mexikói sztár született

2011.03.06. 18:04
null
Álvarez (balra) nem kímélte Hattont (Fotó: Action Images)
Címkék
Saúl Álvarez ülhet Manny Pacquiao árván maradt trónjára. A mexikói bokszoló egyhangú  pontozással győzött a brit Matthew Hatton ellen, s lett a Bokszvilágtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoka. A briten nem segített testvére, Ricky Hatton jelenléte sem.  

 

 

ZAB JUDAH ÚJRA A CSÚCSON

Az amerikai Zab Judah a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) kisváltósúlyú világbajnoka lett. A newarki gálán a 7. menetben győzött a dél-afrikai Kaizer Mabuza ellen. Judah remekelt, nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét, a mérkőzésvezető Sam Viruet számolt az álló Mabuzára, majd továbbengedte a küzdelmet, de Judah „lefiniselte” a dél-afrikait. Az amerikai 2000-ben volt kisváltósúlyú világbajnok, tehát több mint egy évtized múlva ért ismét a csúcsra.

Még azt is mondhatjuk, méltó kezekbe került az öv, amelyet Manny Pacquiao hagyott hátra. A 20 éves mexikói Saúl Álvarez 32. mérkőzésén továbbra is veretlen, Anaheimben mindhárom pontozó őt látta jobbnak (119:108). A WBC nagyváltósúlyú vb-öve volt a tét, a mexikói első vb-címmeccsén lépett a ringbe, s meggyőző sikert aratott. A második menetben Ricky Hatton testvére, Matthew orra már vérzett, a negyedikben pedig felrepedt a bal szemöldöke felett. Alvarez még azt is elbírta, hogy a 7. menetben pontot vont le tőle mélyütésért Lou Moret mérkőzésvezető.

Hatton sportszerűvolt, ellenfele kétszer is átesett a súlyhatáron, ha a brit nem akart volna mérkőzni, akár meccs nélkül is az övhöz juthatott volna – más kérdés, hogy Álvarez büntetésének egy része az ő zsebébe (is) vándorolt...

„Álvarez fantasztikus harcos, sajnos túl nagy falat volt – nyilatkozta a vesztes. – Nem rendített meg, pedig egy súlykategória van közöttünk. Visszatérek váltósúlyba, s ott török újabb babérokra." Azért hozzátette: „Ha van lehetőség, nem szabad meghátrálni.”

Ezzel a mondattal és ellenfele méreteire utalással jelezte – a pénz mellett természetesen –, a dicsőség volt számára a legfontosabb, de a boksz egyik aranyköpése szerint két azonos tudású bunyós közül a nagyobb méretű nyer, így törvényszerűen elbukott. S azt csak halkan tesszük hozzá, hogy Álvarez sokkal jobb bokszoló, mint a brit...

„Nagyszerűen ment – jegyezte meg az újdonsült világbajnok. – Ez volt az első címmeccsem, az első a leendő sok közül. Én akarok lenni a következő híres mexikói bokszoló!"

Ami azt illeti, máris közel jár hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik