Sima mérkőzésen nyert Manny Pacquiao

Vágólapra másolva!
2010.03.14. 10:27
null
Pacquiao (jobbra) győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben (Fotó: Action Images)
Címkék
50 994 néző előtt csapott össze magyar idő szerint vasárnap hajnalban napjaink súlycsoportoktól függetlenül legjobb profi ökölvívója, Manny Pacquiao és ghánai riválisa, Joshua Clottey, amelyen az esélyesebb Fülöp-szigeteki bokszoló magabiztosan legyőzte kihívóját.

„Amikor Clottey keze ütésre lendül, Manny már továbbmozog. Clottey erős, de ne felejtsék, a mérettel nem lehet meccset nyerni, ellenben a képességekkel igen, s ebben Pacman a jobb. Ő lesz az első, aki nem pontozással veri meg a ghánait, még akkor is, ha Clottey védekezése kiváló" – nyilatkozta a mérkőzés előtt Pacquiao edzője, Freddie Roach.

Habár a kiütést illetően Roachnak nem lett igaza, az impozáns és ultramodern arlingtoni Cowboys Stadionban rendezett, a WBO váltósúlyú világbajnoki címéért kiírt találkozót az első perctől az utolsó gongig a toronymagas esélyes filippínó klasszis uralta, és annak ellenére is végig masszív nyomás alatt tartotta az elsősorban a védekezésre koncentráló és csak szórványosan kontrázó, illetve támadó Clotteyt, hogy önmagához képest kissé pontatlanabb volt.

A magasabb és erősebbnek tűnő afrikai kihívó képtelen volt kibontakozni, ami nem csoda, ugyanis az egyoldalú összecsapás alatt Pacquiao több mint 1200 ütést indított el, ami kimagaslónak számít.

Az előzetesen sokak által várt Pacman-kiütés végül a nagy fölény ellenére is elmaradt, de a győztes személye és a győzelem aránya sem lehetett kérdéses, így 12 menetet követően 119:109, 119:109 és 120:108 arányú egyhangú pontozással Manny Pacquiao megvédte címét, és ismét igazolta, hogy nem csak kivételes klasszis, de a P4P (súlycsoporttól független) listák első helyét is megérdemelten foglalja el.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik