Profi ökölvívás: Vető Gábor legyőzte az ex-világbajnok Koteyt

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 23:27
Eredetileg a sérülés miatt törölt Vladimir Klicsko vs. Derek Chisora WBO, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzéssel fémjelezett és december 11-re, szombatra tervezett mannheimi gálán került volna sor a Vető Gábor vs. Alfred Kotey könnyűsúlyú mérkőzésre, de az előbbi okok miatt végül új helyszínen, a szintén németországi Torgauban rendezték meg az összecsapást, amelyet a magyar bunyós nyert meg.

A svájci menedzsmentjétől érkező sajtóanyag szerint a fegyelmezett Vető magabiztosan, gyakorlatilag menetet sem veszítve kipontozta 42 éves, 2 éve inaktív, azonban korábban a WBO harmatsúlyú világbajnoki címét is birtokló ghánai riválisát, aki a találkozó folyamán végig veszélyes kombinációkkal és felütésekkel igyekezett támadni fiatal magyar ellenfelét.

A nyolcmenetes összecsapást a mérkőzésvezetői és egyben pontozóbírói feladatot is ellátó Andreas Graf 80–72-es eredménnyel adta a 21 éves, 22 hivatásos mérkőzést követően is makulátlan mérleggel rendelkező Vetőnek, aki a karácsonyi pihenőt követően legközelebb várhatóan február végén Németországban húz újra kesztyűt.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik