Profi ökölvívás: Briggs Erdei korábbi erőnléti edzőjével készül Klicsko ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.13. 10:12
Október 16-án Hamburgban teszi kockára nehézsúlyú WBC címét Vitalij Klicsko. Az ukrán profi ökölvívó ellenfele a korábbi világbajnok Shannon Briggs lesz, aki az egyik legnagyobb ütőnek számít a súlycsoportban.

Az amerikai most Németországból szerződtetett maga mellé erőnléti edzőt, hogy még többet hozzanak ki Briggs ütőerejéből, ami talán az egyetlen esélye az ukrán ellen, hiszen Briggs köztudottan nem bírja szuflával a hosszú mérkőzéseket.

Torsten Kanzmeier, aki korábban az Universumnál is megfordult, azt állítja, hogy negyven százalékkal növeli majd Briggs ütéseinek erejét, Klicsko edzője, Fritz Sdunek viszont szkeptikus ezzel kapcsolatban.

„Ismerem Kanzmeiert, az Universumnál olyan bokszolókkal dolgozott együtt, mint Dimitrenko, Zbik és Erdei Zsolt. Nyugodt körülmények között tényleg van értelme, amit csinál, de amikor mozgás közben kell ütni, akkor már kicsit szkeptikus vagyok. Vagy van valakinek ütőereje vagy nincs" – mondja Sdunek.

Briggset azonban mégis meggyőzte Kanzmeier ígérete. „Az első sajtótájékoztatójuk után megkérdeztem Briggs urat, hogy gyomron vághatom-e. Beleegyezett és befeszítette a hasát. Kétszer normálisan ütöttem meg, de utána közöltem, hogy most jön a Kanzmeier-ütés."

Úgy tűnik, meglett az eredménye a bemutatónak, hiszen Briggs rögtön magával vitte Fort Lauderdale-i edzőtáborába a németet.

Forrás: www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik