Profi boksz: Szellő fölényesen verte román ellenfelét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 08:03
null
Szellő Imre (jobbra) végig uralta a Giulian Ilie elleni meccset (Fotó: ferobox.com)
A Ferobox Event pénteki budakalászi gálájának főmérkőzésén a cirkálósúly hazai uralkodója, az UBO szövetség nemzetközi övét is birtokló Szellő Imre (6–0) sokszor zavarba hozta ellenfelét, és végül egyhangú pontozással meg is nyerte a román Giulian Ilie (20–9–2) elleni összecsapást.  

A Ferobox Event péntek este telt házas bokszgálát rendezett a Budapest és Budakalász határán megépített Kalászi Sportcsarnokban, ahol ismét kiváló mérkőzéseket láthatott a sportágat szerető publikum – írja beszámolójában a Ferobox.

Az esemény főmérkőzésén a cirkálósúly hazai uralkodója, az UBO szövetség nemzetközi övét is birtokló Szellő Imre minden menetet megnyerve, egyhangú pontozásos sikert aratott a a román Giulian Ilie fölött nyolc menetben.

„Nem volt minden rendben velem, a héten egy kisebb vírusos betegségen estem át, ezért egy kis hiányérzetem van. Remélem, a közönség azért élvezte a produkcióm, mindent megtettem, megérdemelt sikert arattam. Májusban még jobb leszek, ígérem" – fogalmazott a küzdelmet követően Szellő Imre.

A félnehézsúlyú reménységnek tartott Baranyi Richárdnak nem úgy sikerült az argentin Pablo Sosa elleni küzdelme, ahogy abban bízott. Pedig a nyitó menetben Baranyi jó boksszal uralta a ringet, szép akciókat vezetett, hatékonyan védekezett. A második szakaszban már komoly fölényben volt a magyar bunyós, védjegyének számító jobbcsapottjával többször is megvillant. Sosának is akadtak ugyan találatai, de ezekkel nem hozta zavarba a kecskeméti versenyzőt. A harmadik menetben Baranyi kicsit görcsösen igyekezett rövidre zárni a meccset, ami nem sikerült neki, aztán Sosa egy balfelütéssel villant, s ettől a testütéstől Baranyi padlóra került, a ringbíró pedig kiszámolta. Kiütés! A fiatal kecskeméti bunyóst a biztonság kedvéért kórházba szállították kivizsgálásra.

A pehelysúlyú Laki Róbert jó iramú, kiváló mérkőzésen döntetlent ért el spanyol riválisával, Sergio Romeróval szemben. A meccs eleje a magyar bokszolóé volt, a második rész inkább Romeróé, így igazságos döntetlen született hat menetben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik