Profi boksz: Pacquiao megosztott pontozással ült fel a trónra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 15:52
null
Pacquiao (jobbra) megosztott pontozással nyert (Fotó: AFP)
A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao megosztott pontozásos győzelemmel ült fel a Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú trónjára.

Ugyan a pontozás alapján úgy tűnhet, csak szorosan, és nehézségek árán nyert meg a szombat éjszakai, Keith Thurman elleni összecsapását Pacquaio, a mérkőzés képét látva kijelenthető, magabiztos győzelemmel folytatta menetelését a Fülöp-szigeteki legenda. A Las Vegas-i ütközetre a WBA váltósúlyú világbajnoki övével a tarsolyában érkezett a veretlen Thurman, míg a 40 éves Pacquiao reguláris bajnokként léphetett szorítóba, és a szakértők előzetesen megosztottak voltak abban a tekintetben, hogy melyik öklöző is jöhet ki jobban az összecsapásból.

A nyitó menet aztán azonnal választ adott sok mindenre, ugyanis Pacquiao megvillant, és egy test-fej kombinációt követően máris számolni kellett a riválisánál 10 évvel fiatalabb Thurmanre.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Pacquiao ezt követően sem lassított túlzottan, és bár a mozgásán időnként érezhető volt, hogy már túl van a fénykorán, ez még mindig bőven elég volt ahhoz, hogy kézben tartsa a mérkőzés alakulását. Thurman ugyan némileg magára talált, és az összecsapás második felében több menetet is elvitt, viszont egy testütés következtében a 10. felvonásban ismét bajba került, de átvészelte a kritikus másodperceket.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

A záró, 12. menetet követően jött a pontozás. A döntnökök közül ketten is a filippínó klasszis mellett tették le a voksaikat (115:112, 115:112), míg a harmadik ítész (sokak szerint igencsak vitatható módon) Thurmant látta jobbnak (114:113), így végül Pacquiao megosztott pontozásos győzelemmel gyűjthette a be a WBA váltósúlyú világbajnoki címét.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik