Profi boksz: mexikói és amerikai diadal Kaliforniában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 12:27
A mexikói Juan Francisco Estrada az inglewoodi Forum csarnokban a WBC nagylégsúlyú világbajnoki címért kiírt  profi ökölvívó-mérkőzésen legyőzte a thaiföldi Wisaksil Wangeket. Los Angelesben a WBA kispehelysúlyú világelső amerikai Daniel Roman nagy csatában verte meg az IBF világbajnok ausztrál-ír TJ Dohenyt.

Estrada célja a Wangek birtokában lévő öv elhódítása volt, és miután tavaly Wangek többségi döntéssel győzött, a visszavágó végén a mexikói Estrada kezét emelték a magasba. A 12 menetes csata első szakaszában Estrada egyértelműen dominált, Wangek csak a „második félidőben” kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, azonban a mexikói öklöző már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 115:113, 116:112, 115:113 arányú egyhangú pontozásos sikerrel vágott vissza ázsiai riválisának. Estrada célja a Wangek birtokában lévő öv elhódítása volt, és miután tavaly Wangek többségi döntéssel győzött, a visszavágó végén a mexikói Estrada kezét emelték a magasba. A 12 menetes csata első szakaszában Estrada egyértelműen dominált, Wangek csak a „második félidőben” kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, azonban a mexikói öklöző már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 115:113, 116:112, 115:113 arányú egyhangú pontozásos sikerrel vágott vissza ázsiai riválisának.

Los Angelesben látványos, szikrázó ütésváltásokkal tarkított ütközet során Roman két alkalommal – a 2. és a 11. menetben – is padlóra küldte ír-ausztrál riválisát, a nagy szívvel küzdő Doheny azonban minden alkalommal talpra állt, és az utolsó pillanatig harcban volt a győzelemért. A véres csata (a WBA-címvédő jobb szeme a találkozó hajrájában megsérült) Roman győzelmével – többségi döntés – fejeződött be (116:110, 113:113, 116:110), a címeket egyesítő bajnok pedig máris célba vette a WBC trónján ülő Rey Vargast.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik