Profi boksz: Klicsko nem bírt a gyors Furyval, visszavágót akar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.29. 08:59
null
Klicsko nem találta az ellenszert Fury gyorsaságára
A világbajnoki öveitől megfosztott Vladimir Klicsko elismerte, nem tudott mit kezdeni Tyson Fury gyorsaságával, de a vereség nem töri meg, jövőre visszavágót akar. A nehézsúly új királya az eredményhirdetés után is bizonyította, igazi showman, rögtönzött „szerenádot” adott feleségének.

„Tyson gyors volt, több tiszta ütést szerettem volna bevinni. Nem hittem volna, hogy sikerül neki. Nem találtam meg hozzá a megfelelő távolságot” – mondta Vladimir Klicsko csalódottan, ugyanakkor sportszerűen gratulált a legyőzőjének. Közölte, hogy visszavágót akar Tyson Furyval.

A szerződésük tartalmazott erre vonatkozó pontot, így 2016-ban sor kerülhet az újabb ütközetre, az azonban még nem világos, erre megint Németországban vagy Angliában kerül sor.

„Egy álom vált valóra. Hat hónapig készültem erre. Alig akarom elhinni. Nem könnyű elmenni külföldre, és pontozással nyerni. Nagyon sokat jelent nekem, hogy engem láttak jobbnak. Előzetesen a kételkedők száma sokkal nagyobb volt, mint akik hittek bennem, de most értem egy huszonhét évig tartó út végére” – mondta Tyson Fury, aki még a ringben elénekelt egy szerenádszerű dalt feleségének. Kiderült, Paris pénteken tudta meg, hogy terhes a harmadik gyerekükkel.

Fury elmondta, ha fele olyan jó bajnok lesz, mint Klicsko, már nagyon boldog lesz.

Fury nagybátyja, Peter, aki az edzéseit is irányítja, hozzátette, Tyson átment az első nagy teszten, és ha megint el kell jönniük Németországba, meg fogják tenni. Fury Bob Fitzsimmons, Lennox Lewis, Frank Bruno éa David Haye után az ötödik brit nehézsúlyú világbajnok.

Vladimir Klicsko bátyja, a jelenleg Kijev polgármesteri tisztségét betöltő Vitalij alig akarta elhinni, milyen rosszul bokszolt a testvére:

„Ismerem az erősségeit, de ezeket egyáltalán nem tudta most megmutatni. Ez talán csak egy rossz este volt, biztos vagyok benne, hogy megragadja a visszavágón az alkalmat arra, hogy bebizonyítsa, mit is tud valójában.”

Klicsko 2004 óta őrizte veretlenségét, és 2006 tavasza óta ült a trónon, az este előtt kevesen gondolták volna, hogy most fog megszakadni a nagy sorozata.

A mérkőzés legjobb pillanatai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik