profiboksz.hu 2019.08.24 22:06 Frissítve: 2019.08.24 22:25

Profi boksz: drámai mérkőzésen védte meg vb-címét Kovaljov

Remek mérkőzésen, a poklot is megjárva védte meg WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét Szergej Kovaljov, így vélhetően megnyílt számára a kapu a Saúl „Canelo” Álvarez elleni csúcsrangadóra.

Szergej Kovaljov most már kihívhatja Canelót

 

A 36 éves orosz öklöző ezúttal hazájában, egészen pontosan Cseljabinszkban húzott kesztyűt, ellenfele a hivatalos kihívói pozíciót elfoglaló brit Anthony Yarde volt. A találkozó előtt a többség Kovaljovot tartotta egyértelmű esélyesnek, és hosszú meneteken keresztül úgy tűnt, nem is fog borulni a papírforma. Kovaljov nem volt ugyan nyomasztó fölényben, de kézben tartotta a küzdelmet, egészen a 8. menetig.

Az említett etapban az addig inkább csak ütésállóságban jeleskedő Yarde betalált, és pillanatok alatt a leütés, sőt, a kiütés szélére sodorta a szédelgő, elfogyni látszó Kovaljovot. Az orosz bunyós védekezni is csak nagy nehézségek árán tudott, miközben Yarde mindent követ megmozgatott, hogy lezárja a mérkőzést. Kovaljov végül kisebb csodát végrehajtva túlélte a kritikus pillanatokat, még padlóra sem került, de úgy tűnt, hamarosan kénytelen lesz kapitulálni. A szünet után aztán összeszedte magát, Yarde pedig nem tudta folytatni az előző menetben látott offenzívát, és a 10. menetben már a feltámadó Kovaljov volt közel ahhoz, hogy kiüsse a veretlen, 18 meccséből 17-et kiütéssel megnyerő kihívót.

A 11. felvonásra a 28 éves Yarde erőtartalékai a végükhöz értek, az orosz pedig pontos, fejre mért balegyenessel ki is ütötte.

Kovaljov ezzel a drámai győzelemmel megvédte februárban visszaszerzett címét, és közel került a nyitó mondatban említett szupermérkőzéshez.

www.profiboksz.hu

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.