Profi boksz: családon belüli erőszakra buzdított, felfüggesztették

profiboksz.hu profiboksz.huprofiboksz.hu profiboksz.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.01. 14:44
Billy Joe Saunders, WBO nagyközépsúlyú bokszvilágbajnoka körül óriási botrány alakult ki, miután az interneten egy olyan videót osztott meg, amelyben családon belüli erőszakra buzdította a férfiakat.

„Szerettem volna készíteni egy kis videót az apáknak, férjeknek, barátnővel rendelkezőknek. A COVID-19 jelentette veszély miatt be vagyunk zárkózva az otthonainkba. Ha a nőd sokat szájal, akkor próbálsz türelmes lenni, higgadt maradni, de öt-hat nap után már a tűrőképességed határán vagy. És ekkor rád ront, mint egy fúria, csak mert nem pakoltál el magad után, vagy tudom is én mit követtél el, a lényeg, hogy dühös. Szóval épp kezdene megint szidni, mint a bokrot, nálad meg elszakad a cérna. Na, ekkor egy jobbhoroggal állba vered, ettől nem tudja majd hirtelen, hogy mi van, te pedig behajlítod a térded és egy balhoroggal befejezed. Probléma megoldva” – mondta a videóban Billy Joe Saunders, aki egy bokszzsák segítségével illusztrálta is az elhangzottakat. „Szerettem volna készíteni egy kis videót az apáknak, férjeknek, barátnővel rendelkezőknek. A COVID-19 jelentette veszély miatt be vagyunk zárkózva az otthonainkba. Ha a nőd sokat szájal, akkor próbálsz türelmes lenni, higgadt maradni, de öt-hat nap után már a tűrőképességed határán vagy. És ekkor rád ront, mint egy fúria, csak mert nem pakoltál el magad után, vagy tudom is én mit követtél el, a lényeg, hogy dühös. Szóval épp kezdene megint szidni, mint a bokrot, nálad meg elszakad a cérna. Na, ekkor egy jobbhoroggal állba vered, ettől nem tudja majd hirtelen, hogy mi van, te pedig behajlítod a térded és egy balhoroggal befejezed. Probléma megoldva” – mondta a videóban Billy Joe Saunders, aki egy bokszzsák segítségével illusztrálta is az elhangzottakat.

Ahogy az várható volt, a videó nem maradt következmények nélkül, a média nekiesett Saundersnek, aki elnézést kért mindazoktól, akiket sajátos humorával megbántott. Azzal védekezett, hogy ő csak próbálta felvidítani az embereket ezekben a nehéz időkben, és megígérte, hogy 25 ezer fontot a párkapcsolati erőszak áldozatait segítő alapítványnak fog adományozni, valamint megemlítette, hogy ő és a családja (a szülei és a gyerekei is) halálos fenyegetéseket kapott. A brit szövetséget mindez nem hatotta meg, felfüggesztették Saunderst és várják egy kis beszélgetésre.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik