Ortiz fejelt, Mayweather lesből kiütötte

Vágólapra másolva!
2011.09.18. 07:56
null
Mayweather kiütötte Ortizt (Fotó: Reuters)
Floyd Mayweather kiütéssel győzött Victor Ortiz ellen magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban, és így megszerezte a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét. A vitatott körülmények között a negyedik menetben véget ért összecsapáson Ortiz lefejelte ellenfelét, aki kihasználta riválisa figyelmetlenségét, miután a mérkőzésvezető újraindította a bunyót.

A nagy érdeklődéssel várt találkozó tapogatózó első menettel kezdődött, majd a második menettől a pontosabb és jobban védekező Mayweather percei következtek.

A negyedik menetre annyira belemelegedtek a bokszolók, hogy miután Ortiz a sarokba terelte ellenfelét, és ütészáporral szórta meg, becsúszott egy felugrós fejelés is. Joe Cortez azonnal intéssel „jutalmazta" a szándékos szabálytalanságot.

Ezek után kibékültek a versenyzők, amikor is a kesztyűk összeütése után Mayweather azonnal egy bal-jobb kombinációval kiütötte Ortizt.

Joe Cortez mérkőzésvezető kiszámolta Victor Ortizt, így Floyd Mayweather lett a WBC váltósúlyú világbajnoka.

MAYWEATHER KO-JA

NYILATKOZATOK
Floyd Mayweather: – Összeérintettük a kesztyűinket, és folytatódott a küzdelem, aztán ballal és jobbal is eltaláltam a szünetet követően. A ringben minden pillanatban védened kell magadat. Ortiz nagyon csúnya dolgot tett, aztán mégis az ő csapata mondta, hogy én nem viselkedtem tisztán. De én nyertem.
Victor Ortiz: – A mérkőzésvezető megállította a harcot, és én pontosan azt tettem, amire utasított. Aztán egyszer csak Mayweather megütött úgy, hogy nem is figyeltem. Két nézőpontból lehet vizsgálni az összecsapást, de azért jöttem ide, hogy szórakoztassam a nézőket, és szerintem ez sikerült. Kommunikációs hiba történt a bíróval, de senki sem tökéletes, és ez jó lecke volt.

www.profiboksz.hu/NSO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik