HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.09.18 07:56 Frissítve: 2015.03.31 02:12

Ortiz fejelt, Mayweather lesből kiütötte

Floyd Mayweather kiütéssel győzött Victor Ortiz ellen magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban, és így megszerezte a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét. A vitatott körülmények között a negyedik menetben véget ért összecsapáson Ortiz lefejelte ellenfelét, aki kihasználta riválisa figyelmetlenségét, miután a mérkőzésvezető újraindította a bunyót.

 

Mayweather kiütötte Ortizt (Fotó: Reuters)

A nagy érdeklődéssel várt találkozó tapogatózó első menettel kezdődött, majd a második menettől a pontosabb és jobban védekező Mayweather percei következtek.

A negyedik menetre annyira belemelegedtek a bokszolók, hogy miután Ortiz a sarokba terelte ellenfelét, és ütészáporral szórta meg, becsúszott egy felugrós fejelés is. Joe Cortez azonnal intéssel „jutalmazta" a szándékos szabálytalanságot.

Ezek után kibékültek a versenyzők, amikor is a kesztyűk összeütése után Mayweather azonnal egy bal-jobb kombinációval kiütötte Ortizt.

Joe Cortez mérkőzésvezető kiszámolta Victor Ortizt, így Floyd Mayweather lett a WBC váltósúlyú világbajnoka.

 

MAYWEATHER KO-JA

 

 

 

NYILATKOZATOK
Floyd Mayweather: – Összeérintettük a kesztyűinket, és folytatódott a küzdelem, aztán ballal és jobbal is eltaláltam a szünetet követően. A ringben minden pillanatban védened kell magadat. Ortiz nagyon csúnya dolgot tett, aztán mégis az ő csapata mondta, hogy én nem viselkedtem tisztán. De én nyertem.
Victor Ortiz: – A mérkőzésvezető megállította a harcot, és én pontosan azt tettem, amire utasított. Aztán egyszer csak Mayweather megütött úgy, hogy nem is figyeltem. Két nézőpontból lehet vizsgálni az összecsapást, de azért jöttem ide, hogy szórakoztassam a nézőket, és szerintem ez sikerült. Kommunikációs hiba történt a bíróval, de senki sem tökéletes, és ez jó lecke volt.

www.profiboksz.hu/NSO

2019.02.22 19:54:13

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Volt ökölvívó, edző, sportvezető, a hazai és az európai szövetség elnöke. Az élete kész regény.

2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.