Nemzetisport.hu 2011.09.18 07:56 Frissítve: 2015.03.31 02:12

Ortiz fejelt, Mayweather lesből kiütötte

Floyd Mayweather kiütéssel győzött Victor Ortiz ellen magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban, és így megszerezte a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét. A vitatott körülmények között a negyedik menetben véget ért összecsapáson Ortiz lefejelte ellenfelét, aki kihasználta riválisa figyelmetlenségét, miután a mérkőzésvezető újraindította a bunyót.

 

Mayweather kiütötte Ortizt (Fotó: Reuters)

A nagy érdeklődéssel várt találkozó tapogatózó első menettel kezdődött, majd a második menettől a pontosabb és jobban védekező Mayweather percei következtek.

A negyedik menetre annyira belemelegedtek a bokszolók, hogy miután Ortiz a sarokba terelte ellenfelét, és ütészáporral szórta meg, becsúszott egy felugrós fejelés is. Joe Cortez azonnal intéssel „jutalmazta" a szándékos szabálytalanságot.

Ezek után kibékültek a versenyzők, amikor is a kesztyűk összeütése után Mayweather azonnal egy bal-jobb kombinációval kiütötte Ortizt.

Joe Cortez mérkőzésvezető kiszámolta Victor Ortizt, így Floyd Mayweather lett a WBC váltósúlyú világbajnoka.

 

MAYWEATHER KO-JA

 

 

 

NYILATKOZATOK
Floyd Mayweather: – Összeérintettük a kesztyűinket, és folytatódott a küzdelem, aztán ballal és jobbal is eltaláltam a szünetet követően. A ringben minden pillanatban védened kell magadat. Ortiz nagyon csúnya dolgot tett, aztán mégis az ő csapata mondta, hogy én nem viselkedtem tisztán. De én nyertem.
Victor Ortiz: – A mérkőzésvezető megállította a harcot, és én pontosan azt tettem, amire utasított. Aztán egyszer csak Mayweather megütött úgy, hogy nem is figyeltem. Két nézőpontból lehet vizsgálni az összecsapást, de azért jöttem ide, hogy szórakoztassam a nézőket, és szerintem ez sikerült. Kommunikációs hiba történt a bíróval, de senki sem tökéletes, és ez jó lecke volt.

www.profiboksz.hu/NSO

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.