MTI 2015.08.11 21:12 Frissítve: 2015.08.11 21:31

Ökölvívó Eb: „Elkeserítő, méltánytalan” – Bacskai és Harcsa N. is búcsúzott

Csóka Nándor győzött, Bacskai Balázs és Harcsa Norbert ugyanakkor kikapott a nyolcaddöntőben a bulgáriai Szamokovban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, így utóbbi kettő biztosan nem vehet részt az októberi világbajnokságon.

A viadal közvetítése szerint az 52 kilogrammban szereplő, mindössze 18 éves Csóka Nándor egyértelműen jobb volt a török Ferhat Pehlivannál, ám az utolsó menetben megintették, így a pontozás szorosan alakult, mindhárom bíránál 28:28 lett az eredmény. A pontozók közül ketten végül a magyart jelölték győztesnek, aki ezzel 2:1-re nyert.

A 2010-es Eb-győztes Bacskai Balázs mérkőzése után a magyar tábor ledermedve szembesült azzal, hogy egyhangú pontozással kikapott a Vasas versenyzője a litván Eimantas Stanionistól. A meccs első menetében a magyar öklöző szemre sokkal jobb volt, riválisa szinte nem is ütött, mégis volt olyan pontozó, akinél két ponttal, 10:8-ra nyert Stanionis. A folytatásban már szorosabb csata zajlott a ringben, de összességében Bacskai tűnt meggyőzőbbnek, ennek ellenére riválisa kezét emelte magasba a mérkőzésvezető.

„Nagyon elkeserítő, ami itt történt, egyszerűen méltánytalan – nyilatkozta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke. – Sajnos én úgy tapasztalom, hogy a pontozók elvtelenül előnyben részesítik azokat, akik a nemzetközi szövetség félprofi sorozataiban is szerepelnek."

A nap utolsó magyar szereplője, Harcsa Norbert (81 kg) első meccséhez hasonlóan ezúttal is kiválóan kezdett, az első menetben fölényben volt a török Cem Kardilag ellen, a folytatásban azonban fogyott az ereje, s végül ellenfele fölé kerekedett.

Harcsa és Bacskai veresége egyúttal azt is jelenti, hogy biztosan nem vehetnek részt az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, melyre az Eb-ről a kiírás szerint kategóriánként az első hat szerez indulási jogot.

A nyolcfős magyar csapatból Csóka mellett csupán győri klubtársa, a 64 kilós Nyéki Georgián jutott negyeddöntőbe, melyet mindketten szerdán vívnak majd.

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.