Vladimir Klicsko kiütéssel zúzta le Leapait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 23:03
null
Klicsko hamar véget vetett az egyoldalú mérkőzésnek (Fotó: Reuters)
Ismét kötelek közé lépett és K. O.-val győzött Vladimir Klicsko, a profi ökölvívás nehézsúlyú királya az oberhauseni gálán. Az ausztrál Alex Leapai ellen tette kockára a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki öveit. Az ukrán klasszis az 5. menetben K. O.-val verte meg ellenfelét és védte meg címeit.
Lothar Matthäus is tiszteletét tette a lelátón
Lothar Matthäus is tiszteletét tette a lelátón

1. menet

Az elején Leapai bátran kezdett, de Klicsko hamar átvette az irányítást. Az ausztrál padlóra is került, számoltak rá, igaz, nem feltétlenül nagy ütéstől került padlóra.

2. menet

Klicsko balegyenesei rendre célba találtak, néha a jobbegyenest is utánaküldte. Védekezésben pedig lazán ellépegetett a kihívó elől. Leapai nyelte az ütéseket. Az ausztrál nem tudta érvényesíteni taktikáját.

3. menet

Úgy járt már a kihívó feje, mint a nagyharang, de bírta a verést. Klicsko oda-odalépett, sorozott, és várt. Leapai egyszer próbálkozott jobb csapottal, sikerrel. De nem volt eléggé dinamikus, viszont legalább nem kapott annyi ütést…

Hayden Panettiere, Klicsko barátnője 
feltűnő jelenség volt a sorok között
Hayden Panettiere, Klicsko barátnője feltűnő jelenség volt a sorok között

4. menet

A kihívó próbálkozott beférni Klicsko karjai közé, de sikertelenül. A címvédő ha kellett, kiválóan megelőzte Leapait. Az is tény, hogy az ausztrál tanácstalansága ellenére bátor volt. Fél perc volt hátra, amikor egy hatalmas jobbegyenes állította meg, de bírta a verést.

5. menet

Klicsko annyira magabiztos volt, hogy gyomorra indított ütést, aztán fejre folytatta, és Leapai a menet felénél egy jobbegyenestől megrogyott, de lábon kihordta. De egy bal-jobb kombinációtól kidőlt, számolt rá Eddie Cotton, a folytatás nem tartott sokáig, egy hasonló ütéskombinációt követően ismét padlóra került – K. O.-val győzött Vladimir Klicsko egy rendkívül sima mérkőzésen.

Itt olvashatja el a mérkőzés beharangozóját!

Klicsko egy pillanatra a győzelemtől, Leapai a kiütéstől
Klicsko egy pillanatra a győzelemtől, Leapai a kiütéstől
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik