nemzetisport.hu 2016.02.18 09:54 Frissítve: 2016.02.18 10:27

Ökölvívás: Pacquiao 30 másodpercet beszélt, a Nike azonnal kirúgta

A Nike sportszergyártó cég homofób megjegyzése miatt azonnali hatállyal felbontotta támogatói szerződését a Fülöp-szigeteki ökölvívó-legendával, Manny Pacquiaóval.

Pacquiaónak nem hozott sok szerencsét megszólalása (Fotó: Reuters)

Manny Pacquiao a TV5-nek adott nyilatkozatában elítélte a melegházasságot – ez az álláspontja már korábban is ismert volt, viszont a mostani, harminc másodperces interjúrészlettel azonnal „sikerült” szerződésbontásra bírnia a Nike-t.

„Ez csak józan ész kérdése. Látnak azonos nemű állatokat párosodni? Az állatok jobban járnak, különbséget tudnak tenni hím és nőstény között. Na most, ha a férfiak férfiakkal közösülnek, a nők pedig nőkkel, akkor rosszabbak, mint az állatok” – mondta Pacquiao.

Az ökölvívó később saját Twitter-csatornáján kért elnézést megjegyzése miatt.

„Sajnálom, hogy megbántottam embereket azzal, hogy a homoszexuálisokat állatokhoz hasonlítottam. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam” – írta.

„Förtelmesnek találjuk Manny Pacquiao kijelentését. A Nike ellenez mindenfajta diszkriminációt, és hosszú ideje kiáll a melegek jogaiért. Többé nem állunk szerződéses viszonyban a sportolóval” – tudatta a sportszergyártó.

„A Nike a lehető legtöbb embernek szeretné eljuttatni a termékeit, és Manny megjegyzései rengeteg embert megsértettek. Filippínó közönség előtt beszélt, hazájában az azonos neműek házassága nem olyan elfogadott, mint itt az Egyesült Államokban, ráadásul hívő újkeresztény, nem hisz a melegházasságban. Az Egyesült Államokban élők számára amit mondott, gyűlöletbeszéd volt. Ha a Nike vezetői helyében lennék, ugyanezt a döntést hoztam volna meg” – közölte Bob Arum, Pacquiao promótere.

A Nike nem szívbajos, ha szerződésbontásról van szó: a cég arcai közül Lance Armstronggal, Ray Rice-szal, Adrian Petersonnal és Oscar Pistoriusszal is megszakította támogatói szerződését az említettek ügyei miatt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.05 23:35:33

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A becsvágy, a pénz és a civil élet kilátásainak hiánya hajtja leginkább a profi bunyósokat a zeniten túl is, minden józan belátás ellenére.

2017.05.15 16:30:27

Ökölvívás THURY GÁBOR

Első meccsét 1957 májusában vívta, 1962-ben már Európa-bajnok volt. Ám utánanyúlt a politika.

2017.04.29 21:57:28

Ökölvívás nemzetisport.hu

Tizenegy menet alatt a kihívó háromszor, a címvédő egyszer került padlóra.

2017.04.29 07:36:12

Ökölvívás THURY GÁBOR

Vladimir Klicsko ezúttal nem esélyesként lép a kötelek közé, a vb-övet Anthony Joshua viszi a csatába.

2017.04.20 12:59:39

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Semmi jót nem vártam. Egy-két embertől az ökölvívás érdekében meg kellett válnunk.”