HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.18 09:54 Frissítve: 2016.02.18 10:27

Ökölvívás: Pacquiao 30 másodpercet beszélt, a Nike azonnal kirúgta

A Nike sportszergyártó cég homofób megjegyzése miatt azonnali hatállyal felbontotta támogatói szerződését a Fülöp-szigeteki ökölvívó-legendával, Manny Pacquiaóval.

HIRDETÉS
Pacquiaónak nem hozott sok szerencsét megszólalása (Fotó: Reuters)

Manny Pacquiao a TV5-nek adott nyilatkozatában elítélte a melegházasságot – ez az álláspontja már korábban is ismert volt, viszont a mostani, harminc másodperces interjúrészlettel azonnal „sikerült” szerződésbontásra bírnia a Nike-t.

„Ez csak józan ész kérdése. Látnak azonos nemű állatokat párosodni? Az állatok jobban járnak, különbséget tudnak tenni hím és nőstény között. Na most, ha a férfiak férfiakkal közösülnek, a nők pedig nőkkel, akkor rosszabbak, mint az állatok” – mondta Pacquiao.

Az ökölvívó később saját Twitter-csatornáján kért elnézést megjegyzése miatt.

„Sajnálom, hogy megbántottam embereket azzal, hogy a homoszexuálisokat állatokhoz hasonlítottam. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam” – írta.

„Förtelmesnek találjuk Manny Pacquiao kijelentését. A Nike ellenez mindenfajta diszkriminációt, és hosszú ideje kiáll a melegek jogaiért. Többé nem állunk szerződéses viszonyban a sportolóval” – tudatta a sportszergyártó.

„A Nike a lehető legtöbb embernek szeretné eljuttatni a termékeit, és Manny megjegyzései rengeteg embert megsértettek. Filippínó közönség előtt beszélt, hazájában az azonos neműek házassága nem olyan elfogadott, mint itt az Egyesült Államokban, ráadásul hívő újkeresztény, nem hisz a melegházasságban. Az Egyesült Államokban élők számára amit mondott, gyűlöletbeszéd volt. Ha a Nike vezetői helyében lennék, ugyanezt a döntést hoztam volna meg” – közölte Bob Arum, Pacquiao promótere.

A Nike nem szívbajos, ha szerződésbontásról van szó: a cég arcai közül Lance Armstronggal, Ray Rice-szal, Adrian Petersonnal és Oscar Pistoriusszal is megszakította támogatói szerződését az említettek ügyei miatt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.30 18:45:34

Ökölvívás THURY GÁBOR

A WBA és az IBF brit világbajnoka címegyesítő mérkőzésen csap össze a WBO új-zélandi bajnokával.

2018.02.21 12:32:37

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

DDD a britek új(abb) nehézsúlyú reménysége • Profinak állt egy komplett „olimpiai dobogó”.

2018.01.18 23:51:43

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az idei ifjúsági Eb egyetlen magyar érmét, egy ezüstöt hozó Bernáth István a hajdúhadházi cigánysoron – ahogy arrafelé mondják, a »vasúton túl« – mélyszegénységben él.

2018.01.13 22:58:27

Ökölvívás DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Amikor külföldi edzők, sportszakemberek, sportújságírók úgy-ahogy megismerkednek a magyar sportközélettel, igen gyakran vetik fel, hogy mi egészen jellegzetes módon folyton a múltban élünk. Szerintem van erre magyarázat, mégpedig épp az, hogy végre szeretnénk megtudni, mi is történt velünk.

2017.11.26 11:40:33

Ökölvívás GY. SZABÓ CSILLA

A Bernáth fiúk már most generációk terheit cipelik a vállukon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS