nemzetisport.hu 2016.02.18 09:54 Frissítve: 2016.02.18 10:27

Ökölvívás: Pacquiao 30 másodpercet beszélt, a Nike azonnal kirúgta

A Nike sportszergyártó cég homofób megjegyzése miatt azonnali hatállyal felbontotta támogatói szerződését a Fülöp-szigeteki ökölvívó-legendával, Manny Pacquiaóval.

Pacquiaónak nem hozott sok szerencsét megszólalása (Fotó: Reuters)

Manny Pacquiao a TV5-nek adott nyilatkozatában elítélte a melegházasságot – ez az álláspontja már korábban is ismert volt, viszont a mostani, harminc másodperces interjúrészlettel azonnal „sikerült” szerződésbontásra bírnia a Nike-t.

„Ez csak józan ész kérdése. Látnak azonos nemű állatokat párosodni? Az állatok jobban járnak, különbséget tudnak tenni hím és nőstény között. Na most, ha a férfiak férfiakkal közösülnek, a nők pedig nőkkel, akkor rosszabbak, mint az állatok” – mondta Pacquiao.

Az ökölvívó később saját Twitter-csatornáján kért elnézést megjegyzése miatt.

„Sajnálom, hogy megbántottam embereket azzal, hogy a homoszexuálisokat állatokhoz hasonlítottam. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam” – írta.

„Förtelmesnek találjuk Manny Pacquiao kijelentését. A Nike ellenez mindenfajta diszkriminációt, és hosszú ideje kiáll a melegek jogaiért. Többé nem állunk szerződéses viszonyban a sportolóval” – tudatta a sportszergyártó.

„A Nike a lehető legtöbb embernek szeretné eljuttatni a termékeit, és Manny megjegyzései rengeteg embert megsértettek. Filippínó közönség előtt beszélt, hazájában az azonos neműek házassága nem olyan elfogadott, mint itt az Egyesült Államokban, ráadásul hívő újkeresztény, nem hisz a melegházasságban. Az Egyesült Államokban élők számára amit mondott, gyűlöletbeszéd volt. Ha a Nike vezetői helyében lennék, ugyanezt a döntést hoztam volna meg” – közölte Bob Arum, Pacquiao promótere.

A Nike nem szívbajos, ha szerződésbontásról van szó: a cég arcai közül Lance Armstronggal, Ray Rice-szal, Adrian Petersonnal és Oscar Pistoriusszal is megszakította támogatói szerződését az említettek ügyei miatt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.01.18 09:57:02

Ökölvívás nemzetisport.hu

A felvétel már évekkel ezelőtt készült, állítólag többször is próbálták vele zsarolni az ökölvívót.

2016.12.16 20:48:45

Ökölvívás THURY GÁBOR

„Az én pályafutásom arról szól, mindenkinek lezárom a karrierjét, aki ilyeneket dumál, mint Smith.”

2016.11.17 11:18:20

Ökölvívás nemzetisport.hu

Mayweather: „Ne hasonlítgassák hozzám Conor McGregort, mert ez nagyfokú tiszteletlenség.”

2016.04.23 15:10:05

Ökölvívás nemzetisport.hu

A magyar bokszoló a harmadik menetig bírta WBO kispehelysúlyú címvédőjével szemben.