Ökölvívás: műtét és szövetségi vizsgálat vár Pacquiaóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 11:26
Az újabb információk szerint egyre biztosabb, hogy Manny Pacquiao sérülten bokszolt Floyd Mayweather ellen a múlt hétvégén. Dan Rafael, az ESPN tudósítója megkereste dr. Neal ElAttrache sebész szakorvost (aki többek között Vitalij Klicsko és Andre Berto vállát is műtötte), és ő megerősítette, hogy az MRI-vizsgálatok szerint Manny jobb vállában jelentős szakadás található.

Neal ElAttrache elmondása szerint a műtétet követően 9-12 hónap rehabilitáció következhet, ami könnyen lehet, hogy megpecsételné Pacquiao karrierjét. Időközben megszólalt Dashon Johnson, Pacquiao edzőpartnere is, aki megerősítette a sérülés hírét .

„Megkértek bennünket, hogy ne beszéljünk erről, de Manny tényleg megsérült az edzőtáborban. A jobb vállát fájlalta, és elég súlyosnak tűnt. Néhány héttel a meccs előtt minden kesztyűpartnert hazaküldtek, nehogy még rosszabbra forduljon a helyzet.”

Az MRI-vizsgálatok után a USADA (az Észak-amerikai Doppingellenes Szövetség ) engedélyezte az injekciós kezelést, viszont a Nevadai Atlétikai Bizottság (NSAC) szerint őket nem értesítették a sérülésről. Mivel Pacquiao csapata egyik orvosi vizsgalaton sem jelezte, hogy bármi problémájuk lenne, így közvetlenül a mérkőzés előtt az ellenőrök megtagadták a fájdalomcsillapító injekció használatát. A nevadai szövetség vizsgalatot indít az ügyben, ugyanis a sérülés nemcsak Pacquiao testi épségére volt hatással, de befolyásolhatta a mérkőzés kimenetelét is.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik