H. K. 2020.03.20 13:23

Ökölvívás: Mike Tyson elmondta, nem fél, sőt, várja a halált

Mike Tyson amerikai bokszlegenda a The Sportsmannek adott interjújában elárulta, nem fél a haláltól, sőt, már várja azt.

Mike Tyson már várja a halált (Fotó: AFP)

 

Az 53 éves nehézsúlyú világbajnok a sportolók élettörténeteivel foglalkozó portálnak kifejezetten sokat elmélkedett a témáról.

„Már nemigen van mit mondanom. Hacsak nem történik még valami csodálatos, sosem tudhatod. Minél jobban megismered magad, annál többet tudsz meg az életről. Érdekes. Az élet felkészít a halálra, amiről még mindig nem tudunk túl sokat, de amikor elérünk egy bizonyos életkort, már nem félünk, mint fiatalabb korunkban.” 

„Tisztában voltam azzal, hogy akár edzés, akár meccsek közben meghalhatok. Tudtam. De nem féltem, mert úgy voltam vele, hogyha valaki meghal, az az ellenfelem lesz. Ez az önbizalom jelentette számomra a túlélési mechanizmust – vélekedett Tyson, akinél ennek kapcsán a riporter rákérdezett, várja-e a halált.

„Igen. Nem félek tőle. Élni talán bonyolultabb nekem, mint meghalni. Az élet sok bátorságot igényel, bátorság nélkül nem tudsz megbírkózni az élettel, az egy utazás, egy küzdelem. Az embereknek mindenük megvan, de még így is csak küzdenek. Túl komolyan vesszük magunkat, úgy hisszük, vagyunk valakik. A hírnév semmit sem ér!” 

Az interjúban Tysont kérdezték Tyson Furyról. Mint a legendás bokszoló elmondta, nagyon kedveli az írt.

2020.05.01 11:58:40

Ökölvívás KÉPES SPORT

Az amerikai klasszis minden idők legjobbjának tartotta magát, akit senki sem lökött le a trónról.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.

2020.03.04 21:24:39

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ötkarikás érmet húsz, vb-érmet tizenegy éve szerzett legutóbb.

2020.02.26 23:32:36

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A kétezres évek első másfél évtizedét Klicskóék uralkodása jellemezte, majd Joshua és Fury révén a britek átvették a hatalmat.

2020.02.26 09:01:00

Ökölvívás PÓR KÁROLY

„Mindig is egy fehér, kövér cigány leszek, de bajnok vagyok” – a démonok sem tudták legyőzni.