Ökölvívás: Mike Tyson a visszatérést fontolgatja

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 14:21
null
Mike Tyson a visszatérést fontolgatja (Fotó: AFP)
Ismét edzésbe állt az 53 éves világklasszis bunyós, aki bemutató mérkőzéseken lépne fel. A befolyt összegekből a hajléktalanokat és a szenvedélybetegeket támogatná.

Egyre többet hallani minden idők egyik legkiemelkedőbb, egyben legmegosztóbb profi nehézsúlyú ökölvívójáról, Mike Tysonról, aki többször szót ejtett csapongó életéről, alkohol- és drogproblémáiról és hosszú ideje tartó depressziójáról. Az 53 éves bunyós nemrégiben sírva beszélt egy műsorban arról, hogy visszavonulása óta nem találja a helyét az életben, hiába próbálta ki magát számos más területen.

Az Iron Mike becenévre hallgató bokszoló most az egyik interjúban elárulta a szintén börtönviselt, egykori drogfüggő amerikai rappernek, T.I.-nak, hogy újra edzésbe állt.

„Azért kezdtem ismét lejárni a terembe, hogy formába lendüljek, Három-négy menetes bemutató mérkőzéseket szeretnék vívni, a bevételekből a hajléktalanokat és az olyan szenvedélybetegeket szeretném támogatni, amilyen én is vagyok” – mondta Mike Tyson.

A New York egyik legkeményebb negyedében felnövő Tyson 13 éves korára már 38-szor volt letartóztatva, később, miután profi ökölvívó vált belőle, ismét börtönbe került nemi erőszak vádjával. A megtépázott hírnevű öklöző 2005-ben, a Kevin McBride-tól elveszített mérkőzéssel búcsúzott a profi sporttól. Hivatásos karrierje során Tyson 58 találkozót vívott, ebből 50-et megnyert (44-et kiütéssel), és csak 6-szor szenvedett vereséget. Ő volt minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, miután 1986-ban, 20 évesen és 4 hónaposan TKO-val legyőzte a WBO akkori bajnokát, Trevor Berbicket.

„Két órát töltök kardióval: biciklizek, futok, majd súlyokat emelek. Persze nem viszem túlzásba, de kétszázötven-háromszáz ismétlést így is megcsinálok, mielőtt elkezdeném a bokszedzésemet. Fáj mindenem, úgy érzem magam, mintha hárman összevertek volna– vallotta be Tyson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik